Bu da LPG'li motorsiklet: 200 Km 5 YTL

Sponsorlu Bağlantılar

Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
    Konu Sahibi
Bu da LPG'li motorsiklet: 200 Km 5 YTL

Otomobil ve ticari araçların ardından şimdi de motosikletlere LPG takılıyor.

Yakıttan tasarruf sağlamak amacıyla otomobil ve ticari araçların ardından şimdi de motosikletlere LPG takılıyor. Motosiklet kullanıcıları LPG tankı takarak, 200 kilometreyi sadece 5 YTL harcayarak gidebiliyor. Motosikletler arkasındaki çantaya montajı yapılan sistem, LPG’li araçlardaki ile aynı özellikleri taşıyor. LPG’li motorsiklet kullanıcıları ise bu sistemden oldukça memnun. Önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlandığını, 200 kilometre mesafede sadece 5 YTL tutarında gitmenin mimkün olduğunu belirten kullanıcılar sistemin hızla yaygınlaştığını söylüyor.
YURTDIŞINDA UYGULANIYOR
Öte yandan, Alman otomotiv devi BMW motorsikletlerinde LPG’li sistemi uygulamaya başladı. Ancak uygulama oldukça yeni, uzun yolda kullanılan motorsikletlerde yakıt tasarrufunun %50-60 oranında azaltacak olan sistemin tüm parçaları yurtdışından geldiği için yaklaşık 300 euro maliyeti oluyor.

MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASI: ŞUAN YASAL MEVZUATI YOK
Makine Mühendisleri Odası Ostim Şube Sorumlusu Cemal Gediklioğlu'na göre şu an yasal bir mevzuat eksikliği var. Ancak kendilerine böyle bir talep gelirse incelenebileceğini ve bu işlemin motorlar üzerinde de yasal olarak kullanılabileceğini söylüyor. Yine Makine Mühendisleri Odası Beyoğlu Şubesi Kalite Temsilcisi İlker Özgen de kendilerine bugüne kadar böyle bir talebin ulaşmadığını, ulaşırsa standartların belirlenerek, uygun görülürse takılabileceğinin altını çiziyor. Türkiye’de bu işlemin kaçak yollarla yapıldığını yasal mevzuata uygun olmayan koşullarda LPG sisteminin motorlara takıldığını ifade eden Özgen, uygun olmayan bu sistemlerin kesinlikle sağlıklı olmayacağının altını çiziyor.
İSTEYENE LPG TAKILIYOR
Sistemi uygulayan Kahvecioğlu LPG Dönüşüm Dudullu servis sahibi, sistemin tüm motorsikletlere uygulanmadığını, otomobil motoru çalışma prensibine uygun motorsikletlere uygulayabildiklerini belirtiyor. Türkiye’de talebin fazla olmadığı için makine mühendisleri odasına başvuruda bulunmadıklarını anlatan yetkili, bu sistemin Uzakdoğu’da yaygın şekilde kullanıldığını ve Almanya’da polis motorlarında tercih edildiğini sözlerine ekledi.
 


can karayel

can karayel

Üye
desene şahinlerden doğanlardan sonra motorsikletlerinde motoru mahvolucak:nono:
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Bedavaya Dolaş Maşallah:)
 


Üst Alt