bu cok önem lı hayatımızda arttık bır sorun pls gırıınnn pls

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
batugg

batugg

Üye
    Konu Sahibi
bu cok önem lı hayatımızda arttık bır sorun pls gırıınnn pls
kene
dunyada eskıdende kene warddıı
ama o zmn kene problemı yoktu nıee acaba
bunu bı dusunun
ama artıkk heryerde kene olumu war
yah eskıden ewlerde kene olunsa bocek gıbı elle olduruyoduk
amA sımdı ne yapıcaamızı sasırıyoruz
bence doga bıze cvp werıo bole
cunku bız doganın degerını bılmıyoruz
bır ornekte daha gosterrıım bunu
mesela o zmn arılar neden sız yere nıe yok oluo bunu pls dusunun

cvplarınızı beklıorum:nono:

Nazy

Nazy

Üye
Askerliğimi Tokat ta tamamlamıştım
Burada büyük bir kene araştırması yapılmış ve
Tokat daki kenelerin, öldürücü Colorado Kene Ateşi Virüsü Taşıdığı
belirlenmiştir.
Yapılan Araştırmada, Son Birkaç Yıl içerisinde kene sebebiyetli ölümlerin
temelinde, Tokat daki kenelerde bulunan Colorado Virüsü olduğu kanıtlanmış
Yani özzetle bu kene türü ülkemize Tokat dan yayılmaya başladı.
Tokatta Bunun Engellenmesi için yapılan çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor.

batugg

batugg

Üye
    Konu Sahibi
paylastıgın ıcın tsk

iremm

iremm

Üye
Aslında keneler eskidende gündemde vardı şöyleki koyun keçi... gibi hayvanlarda vardı ve onlardada bulaşma yoluyla birçok ekonomik zararlara hayvan ölümlerine neden oluyordu ama insanlarda bi sorun olmadığı için haberlerde vs. de gündem konusu yapılmıyordu ama şimdi küresel ısınma nedeniyle orantılı olarak böcek sayısı bununla birlikte kenelerin sayısındada artış olmaya başladı eskiden birde kenelerde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi bu virüs yoktu ama geçtiğimiz yıllarda bu virüsün yayıldığı kenelerde bulunduğu tespit edildi peki bu hastalık nsl yayıldı daha önce kenelerde olan ama azlığı sebebiyle sorun teşkil etmeyen bu hastalık göçmen kuşlarla bölgelere farklı yerlere taşındı ve gittikçe yayıldı şimdide ne yazıktır ki birçok ölüme neden oluyor...

mservank

mservank

Üye
Kimisi kuş gribi sonucu küçükbaş hayvan itlafı sonucu yayılma,kimisi saddam keneleri felandır gidiyor
bana göre biyolojik saldırıdır ama 1. si de güçlü bence

CEREN

CEREN

Üye
kıyamet yaklaşıyor bana göre küçüçük bi böcek koskaoca insan bedenini öldürebiliyor

Nazy

Nazy

Üye
kıyamet yaklaşıyor bana göre küçüçük bi böcek koskaoca insan bedenini öldürebiliyor
HIV (AIDS) virüsü gözle görülemiyecek kadar küçük
bununlada insan bedeni ölüyordu zaten

iremm

iremm

Üye
saddam keneleri mi :ehe

biyolojik bir saldırma olabilir ama yayılma süreci uzun sürer ayrıca kitlesel ölümler oluşturmaz ve solunum yoluylada bulşmaz ayrıca kene nin henüz bir pan zehiri bulunmadı keneyi biyolojik silah olarak kullanmaları için elllerinde ayrıca bunu önleyici maddede bulunmalı yine de belli olmz çok gzl bir coğrafyada yaşıyoruz bu coğrafyayı ele geçirmek isteyen birçok ülke var yani biyolojik silah olarakta kullanabilirler.

CEREN

CEREN

Üye
eskidende kene vardı ama ozamanlar insanlar ölmüyordu şimdi dünya o kadar sapıttı ki
artık çoğaldı ölümler neyse yaw ben böyle düşünüyorum virüslerinde mini minacık oldugunu biliyorum ama sen yınede saol arkadaşım

iremm

iremm

Üye
eskidende kene vardı ama ozamanlar insanlar ölmüyordu şimdi dünya o kadar sapıttı ki
artık çoğaldı ölümler neyse yaw ben böyle düşünüyorum virüslerinde mini minacık oldugunu biliyorum ama sen yınede saol arkadaşım

haklısın bu yönüde düşünmek lazım sapıklık azgınlıklar oldukça musıbetlerın sayısıda arttı kendi elimizle dünyayı yaşanmaz bir hale getiriyoruz :(

mservank

mservank

Üye
saddam keneleri mi :ehe

biyolojik bir saldırma olabilir ama yayılma süreci uzun sürer ayrıca kitlesel ölümler oluşturmaz ve solunum yoluylada bulşmaz ayrıca kene nin henüz bir pan zehiri bulunmadı keneyi biyolojik silah olarak kullanmaları için elllerinde ayrıca bunu önleyici maddede bulunmalı yine de belli olmz çok gzl bir coğrafyada yaşıyoruz bu coğrafyayı ele geçirmek isteyen birçok ülke var yani biyolojik silah olarakta kullanabilirler.

zaten bulsalar bile bundna haberimiz olmaz vermezler yani saldırının bir amacı kalmaz
dünyanın ortasında sayılırız saldırmak isteyen bir çok ülke var yaparlar
kırım kongo zaten solunum yoluyla bulaşmaz ki(bulaşıyor mu yoksa)???

iremm

iremm

Üye
demek istedimki solunum yoluyla bulaşmadığı için yayılma süreci daha geç olur ve kitlesel ölümlere yol açmaz ;)

CEREN

CEREN

Üye
haklısın bu yönüde düşünmek lazım sapıklık azgınlıklar oldukça musıbetlerın sayısıda arttı kendi elimizle dünyayı yaşanmaz bir hale getiriyoruz :(
ayy canım sende olmazsan kim anlıcak beni sonuçta dinsel anlamda da bakmalıyız bu konuya deme her canlıyı Allah yaratmıştır nihayetinde;)

CEREN

CEREN

Üye
ayrıca aids başka yollarla bulaşıyor yanı bunu insanlar bilinçli ya da bilinçsiz bulaştırıyorlar başka insanlara

researcher

Üye
pls .... mi?

leiche

leiche

Emekli Yönetici
ne oluyorsa insan yüzünden oluyor. aids bile insan oğlunu pisliği yüzünde başlamadımı?
doğa kimin yüzünden gid gide çölleşiyor iklimler niye değişiyor. keneler de biyolojik bir saldırı olabilir.

batugg

batugg

Üye
    Konu Sahibi
ne oluyorsa insan yüzünden oluyor. aids bile insan oğlunu pisliği yüzünde başlamadımı?
doğa kimin yüzünden gid gide çölleşiyor iklimler niye değişiyor. keneler de biyolojik bir saldırı olabilir.

katılıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt