Bu böceğin türü nedir?

Sponsorlu Bağlantılar

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
    Konu Sahibi
Bu böceğin türü nedir?
Arkadaşlar şu sıralar eve garip bir şekilde böcek dadanmış durumda. Daha doğrusu balkona.. Ön balkonda 6, arka balkonda 1, benim odamın penceresinin önünde ise 2 tane var. Ve hepsi nedense sırt üstü vaziyetteler. Arka bahçemiz tamamen ağaç. Bir çeşit ağaç böceği olduğunu varsayıyorum. Fakat türünü bilmediğim için endişe duyuyorum. İnternette bir resmini buldum. (Bilgi verecek olursam, kanatları var, kabuklarıda sert. Öldürünce içinden sarı bir sıvı çıkıyor. Kabukları bir çeşit zırh gibi gözüküyor. Ayrıca bu resimdekinin aksine renkleri bej renginin biraz daha açığı şeklinde.) Halk arasındaki ismini bilen varsa çok iyi oalcak benim için.

messevim

messevim

Üye
biz buna afedersiniz ama osuruk böceği deriz. Bazen çok pis bir koku salgılar. Yanına biraz yaklaşıp kolladığınzda dediğim kötü kokuyu fark edebilirsiniz.

Frksylyc

Üye
halk arasinda kokulu bocek diye gecer gercekte ise sune dir adi.elinize bir pecete alip bocegi yakalayin ve atin eger dogru biliyorsam pecetede pis bir koku duyacaksiniz.eger koku yoksa yanilmisim demektir.

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
    Konu Sahibi
Haklısınız koklamaya gerek yok, öldürdükten sonra bile rezalet bir koku yayıyor. İlaç alacağım anlaşılan.

messevim

messevim

Üye
Haklısınız koklamaya gerek yok, öldürdükten sonra bile rezalet bir koku yayıyor. İlaç alacağım anlaşılan.

bence öldürmeyn. Her hayvanın bir görevi var. Bırakın yaşasınlar. Zehirli değiller Ve ısırmazlar zaten. Doğal zinciri bozmayın.

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
    Konu Sahibi
Evin içerisinde bu kadar fazla iken ürpermemek elde değil.

messevim

messevim

Üye
öldürmeden bir kağıt parçası yardımı ile alın Ve evin dışına atın.

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
    Konu Sahibi
Uçuyorlar. :dry: Deodorant sıksam? :ehe

ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
ceviz ağacında görmüştüm kötü de kokusu var

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
osturuk böcegi

kezban yenge

kezban yenge

Üye
Evet bu bir osuran böcek

Eldaredge

Eldaredge

Üye
Zararli degil ne yapacan oldurup en iyisi bi daha dusundumde ez gitsin

marist

marist

Üye
Kara fatma :zong: o_O

• Beğen
Tepkiler: MCR Killjoy
_RYUK_

_RYUK_

Üye
adi sune, hasat vakti buğday ve arpanin üstünde bolca bulunur

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
    Konu Sahibi
Ben arpa değilim ki. Ne geziyor evde.. :hmmm

Eldaredge

Eldaredge

Üye
Bana bak kardesim bir kap bul ve ustu kapatilabilr olsun eline eldiven giy ve hepsini kabin icine doldur sonra kabin ustunu kapat istersen yak yada bir yer goturup birak yanliz evden uzak yere gotur