Öneri bu bilgisayar nasıl alınabilir mi

ByKatre

Üye
bu resimde açıklamış 840m ile 740m farkını bu da 840m in fps değerleri aşağı doğru bak 740m 750mşu an mediumda oynatamadığı oyun yok diyebiliriz 840m in

2014
med. 1366x768
28.9 fps Compare
bu 840m

2014
med. 1366x768
25 fps Compare
bu 740m arada 4 fps fark var fark baya var

Konu Sahibi
fps ne oluyo ki fark olunca ne oluyo aradayüksek olunca ne oluyo

ByKatre

Üye
fps ne oluyo ki fark olunca ne oluyo aradayüksek olunca ne oluyo
fps saniye basına ekranın yenilenme hızı gözümüz saniyede 25 kare algılayabildiği ıçin 25üzeri ıyi altı kötü oluyo 25ın altında takılmalar olur gözümüz 24 algılayabiliyor bu arada

@bycatre anlatımda yanlışlık yapmamak lazım.
gözümüz 24fps algılamıyor.
gözümüzün bir fps değeri yoktur. inanılması imkansız bir yapıdır algılayabildiği kare değerinin ölçülebildiğini düşünmüyorum. yapılan hesaba göre standart bi göz 576 megapiksel diye okumuştum ama görüş sağlamak için kullanılan alan olarak göz 7megapiksel kullanıyordu sanırım.
konumuza dönersek
akıcı video sınırı 24fps dir. 24 ün altında takılmalar bariz olarak göz ile fark edilebilir.
ancak oyunlar için akıcı video gameplay fps sınırı 30 olarak nitelendirilir. çünkü işlenen veri bir film videosundaki gibi önceden işlenmiş sabit bir veri değildir. oyunları ekran kartı anlık olarak işleyip ekrana gönderir bu nedenle 30fps oyunlar için akıcı fps sınırı olarak söylenir.

Tepkiler: ByKatre

ByKatre

Üye
hocam o şekilde değil gözümüz 1 saniyede 24 kare algılayabiliyormuş diye biliyordum yoksa dediğiniz doğru

Konu Sahibi
neyse biyolojiye geçmesin muhabbet yani mesela bf3 oynuyoz full ayarda 25 fps alıyoz iyi midir yani

Konu Sahibi
pedere dedim bunu alalım diye tamam dedi bakalım ne zaman alır

ByKatre

Üye
en az 5 yıl gidecek valla
aynen öyle ben bunu üniversiteden çıkana kadar kulanırım inşallah bozulmaz ise şimdiki ppc 7 yıllık taş gibi beraber alabiliriz istersen 15 inde ama şahsen ben olsam durmam şimdi para yok pederde o yüzden

Konu Sahibi
aynen öyle ben bunu üniversiteden çıkana kadar kulanırım inşallah bozulmaz ise şimdiki ppc 7 yıllık taş gibi beraber alabiliriz istersen 15 inde ama şahsen ben olsam durmam şimdi para yok pederde o yüzden
Şu anda laptop mu var sende

Konu Sahibi
Benim de pedere bağlı ne zaman derse o zaman olur bende nakit olsa durmam hemen alırdım

ByKatre

Üye
masaüstü kötü ya sabit bi yerde ama o zamanlar laptoplar tuthulmuyordu bozulursa yapılmaz diyorlardı