BTK, gizli kontör zammına el koydu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hayalist

hayalist

Üye
    Konu Sahibi
BTK, gizli kontör zammına el koydu
İndirimli ara bağlantı ücretlerinin uygulanmaya başladığı 1 Nisan'da, kontörlü tarifeler yerine kuruşlu tarifelere geçen operatörlerin, yeni tarifeleri vatandaştan tepki aldı. Şikayetler üzerine BTK harekete geçti.

'Kuruşlu tarifeye geçerken zam yapıldı' iddiası araştırılıyor Bilgi Teknolojileri Kurumu, tüm tarifeleri incelemeye aldı.

Ön ödemeli aboneler, kontörlü tarifede 1 dakikalık görüşmeye 20 kuruş öderken, kuruşlu tarifede 1 dakikalık görüşme için 30 kuruş ödediklerini savunarak, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) şikayette bulundu.

Şikayetleri dikkate alan BTK, kuruşlu tarifeleri incelemeye aldı. BTK Başkanı Tayfun Acarer, "Belirlediğimiz tarifenin aşılıp aşılmadığını inceleme sonunda göreceğiz. Onayladığımız azami tarifenin aşımı varsa, gerekeni yaparız" dedi.

BTK, tarifelerin belirlenmesinde en önemli etken olan ara bağlantı ücretlerinde yüzde 52'ye varan indirim yapmıştı.

Azami tarifeyi de düşüren BTK, cepten cebe 1 dakikalık görüşme için alınacak en fazla ücreti, yüzde 38 oranında indirerek, 65 kuruştan 40 kuruşa çekmişti. Öte yandan 3 GSM operatörü açıklama yaparak BTK'nın düzenlemelerine uygun karar alındığını hatta daha çok konuşma süresi sağlandığını söyledi. GSM operatörü yetkilileri yeni tarifelerin daha çok avantajlı olduğunu örneklerle anlattılar. Sonuç inceleme sonunda ortaya çıkacak.

Takvim
 


Karahasan

Karahasan

Emekli Yönetici
Inşallah diyelim..
 
izmirligenc

izmirligenc

Üye
hadi hayirlisi bu kazikcilara bi dur demek lazim
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt