Brezilya Dünya Kupası'nda: 1-3

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
SucX

SucX

Üye
    Konu Sahibi
Brezilya Dünya Kupası'nda: 1-3

Samba mı yoksa Tango mu? derken Güney Amerika'nın en büyük rekabetinde Brezilya, Arjantin'i deplasmanda 3-1 yendi. Arjantin 15 yıl sonra ilk defa bir eleme maçında kendi taraftarı önünde yenilirken Brezilya, Güney Afrika biletini cebine koydu.

Goller: Datolo 64' / Luisao 23', Fabiano 30', 66'
Yer: Gigante de Arroyito, Rosario

Güney Amerika'nın en büyük futbol rekabetinde gülen taraf Brezilya oldu. Rosario'da oynanan karşılaşmada Brezilya, Arjantin'i deplasmanda 3-1'le geçerek 3 maç kala adının 2010 Dünya Kupası'na yazdırdı.

En son bir eleme maçını evinde 15 yıl önce kaybeden Arjantin maça kendinden emin başladı. Veron ve Messi'yle oyunda hakimiyeti kuran Tangocular, oyunun ilk bölümünde Brezilya'yı kendi yarı sahasına hapsetti.

Ancak Brezilya'nın hücumları 20. dakikadan itibaren kendini göstermeye başlarken oyunun yönünün değişmesi olası bir golün de habercisiydi. Ve gol de 24. dakikada, Brezilya'nın hücuma çıktığı ilk pozisyonda geldi. Galatasaray'lı Elano gerilerden kullandığı serbest vuruşta Luisao'ya çok güzel ortaladı. Top kaleci Andujar'ı geçti ve içeride bomboş kalan Luisao meşin yuvarlağı kafayla ağlara gönderdi. Bu golden 6 dakika sonra yine Elano'nun serbest vuruş kullandığı bir pozisyonda Arjantin ceza sahası içinde bir karambol yaşandı. Gilberto Silva topla buluştuktan sonra kaleyi denedi. Julio Cesar'dan dönen topu Luis Fabiano tamamladı ve Brezilya 2-0 öne geçti.

İlk yarısı Brezilya'nın 2-0 üstünlüğüyle tamamlanan maçın ikinci yarısında Arjantin daha çok kanat ortalarıyla gol bulmaya çalıştı. 65. dakikada Maradona ve öğrencilerini umutlandıran gol geldi. Messi'nin pasında topla buluşan Datolo ceza sahası dışından öyle güzel vurdu ki. Top 30 metreden bazuka gibi Julio Cesar'ın koruduğu kaleye girdi ve Rosario Gigante Arroyito Stadı'nı dolduran 40 bin taraftar hep bir ağızdan tekrar galibiyet naraları atmaya başladı. Ancak Arjantin'in umutlarını yitirmesine sebep olan gol iki dakika sonra Fabiano'dan geldi. Kaka'nın ara pasında topla buluşan Fabiano Andujar'ın üstünden topu aşırmasını çok iyi bildi ve karşılaşma Brezilya'nın 3-1'lik galibiyetiyle sona erdi.

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Eski Brezilya dönüyorum ben diyor sanırım:)

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Yahu bu maçı hangi kanal verdi..Saat 3 te Ntvspora baktım yoktu..

Brezilya iyi kazanmış ama.. Elano ve Dos santos oynadılar mı?
bilgim yok ta..

dediğim an da ayrıntıları buldum ekliyeyim..

ELANO VE SANTOS İLK 11'DE
Brezilyanın ilk 11'inde Galatasaraylı Elano ve Fenerbahçe'de forma giyen Andre Santos'da yer aldı. Brezilyanın ilk golündeki asistin sahibi Elano, 68. dakikada yerini Dani Alves'e bırakırken, Andre Santos karşılaşmanın sonuna kadar oynadı.

Güney Amerika eleme grubunda Brezilya bu galibiyetiyle puanını 30'a yükseltirken, sambacılar, Güney Afrika 2010'a yer almaya hak kazandı.

Brezilya 9 Eylül Çarşamba günü grup ikincisi Şili ile karşılaşacakken, 22 puanla 4. sırada yer alan Arjantin ise aynı gün grup üçüncüsü Paraguay ile Güney Afrika biletini almak için mücadele edecek.
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) belirlediği statüye göre Güney Amerika eleme grubunda ilk 4 sırayı alan takımlar dünya kupasına gitmeye hak kazanırken, grubun 5. takımı Kuzey ile Orta Amerika ve Karayipler grubunun 4. sıradaki takımıyla dünya kupasında katılabilmek için play-off mücadelesi verecek.

Atakan

Atakan

Üye
DiaBLoS™;1600147' Alıntı:
Yahu bu maçı hangi kanal verdi..Saat 3 te Ntvspora baktım yoktu.
Maçı saat 3:30'da Ntv'den izledim ben?

zibidi39

zibidi39

Üye
yarım saat bekleseydın be kardes keske kocum dos santos mukemmel paslar verdı valla

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Sağlık olsun.. Ben 03-00 biliyordum vallaha...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...