doqukans2
Üye
-
Konu Sahibi
-
eğer benim leptopun ekran kartı 1 gb ve üstelik paylaşımli 2gb ram 1.80 ghz olmasına rağmen gta4 du açıyorsa yukarıda yazdığın özellikler de ki pc bence çıkarsa dediğin oyunları oynar
Peki senin pc i5 mi i7 mi bide bu nesil farkı neyi sağlıyor en iyi 3. Nesil mi
Peki senin pc i5 mi i7 mi bide bu nesil farkı neyi sağlıyor en iyi 3. Nesil mi
güzel açıklamışşın da ben hiçbirini anlamadım sadece nesil farkının önemli olmadığını anladım buda bana yetti
Nesil farkı çok önemli değil bence. Sandy bridge 2. Nesil/ivy bridge 3. Nesil/ve en son 4. Olaral haswell çıktı. Şuan sandy bridge bile her işi yapar.
Nesil Farkı önemli değilmiBu yüzdenmi yeni nesil teknoloji kullanan işlemciler yapabilmek için firmalar Ar-Ge çalışmaları için milyonlarca dolar harcıyor ?
güzel açıklamışşın da ben hiçbirini anlamadım sadece nesil farkının önemli olmadığını anladım buda bana yettibide celeron ile i5 arasındaki fark ne ?
tabi siz doğrusunu bilirsiniz de celeron berbat i5 mükemel dir anladım bunu ben şimdi en yüksek i3 3.2(veya daha fazlası) ile ben gidipte 2.6 i5 i karşılaştırsam hangisi daha baskın olur ?
2 laptop var hangisinin sandy ve ivy bridge olduğunu veya ivy veya haswell olduğunu anlayabilirsin?? Gözle görülür hiç bi fark yok sadece küçük yüzdelik farklar var oda programlarda gözüküyor.
- - - Eklendi - - -
Celeron i5'e göre çook kötü ve eski bi işlemci.
2 laptop var hangisinin sandy ve ivy bridge olduğunu veya ivy veya haswell olduğunu anlayabilirsin?? Gözle görülür hiç bi fark yok sadece küçük yüzdelik farklar var oda programlarda gözüküyor.
- - - Eklendi - - -
Celeron i5'e göre çook kötü ve eski bi işlemci.
şimdi sonuç olarak i3 3.2 mi daha iyi i5 2.6 mı?
Bu mantık çok yanlış elbetteki bu farkları gözle göremezsiniz ama celeron işlemcili bir laptop ile i5 işlemcili laptopların arasındaki farkıda gözle göremezsiniz bunlar yapılan benchmarklar ve testler sonucunda anlaşılır.
Galiba İ5 ama ilk çıkan bazi i3ler benim şuan kullandığım İ5'ten(3230m) daha iyi.şimdi sonuç olarak i3 3.2 mi daha iyi i5 2.6 mı?
Gözle görülmez olayını ben sadece i3 i5 veya celeron için söylemedim ivy-sandy ivy-haswelliçin söyledim.
Bu mantık çok yanlış elbetteki bu farkları gözle göremezsiniz ama celeron işlemcili bir laptop ile i5 işlemcili laptopların arasındaki 'farkıda' gözle göremezsiniz bunlar yapılan benchmarklar ve testler sonucunda anlaşılır.
şimdi sonuç olarak i3 3.2 mi daha iyi i5 2.6 mı?
evet yani ben 1250 ye lenovo buldum peşin alıcam 2GB paylaşımsz ekran kartı Nvidia GF 4GB RAM(1600 MHZ sanırım) i53230 (2.6 ghz turbo boost ile 3.2 yazıyo) böyle bi pc bu fiyata nasıl ?
İ5 in i3 ten tek farkı turbo teknolojisi ve bazı modellerde 4 çekirdek olmasıdır eğer 2 işlemcininde değişken opsiyonları aynı ise denk işlemcilerdir. Mesela i3-3220 ile i5-3230m aynı güçtedir ghz değerleri (i5 deki maximun başarım halinde iken.) ön bellek ve çekirdek sayıları aynı hatta kullanılan mimari bile aynı bu yüzden örnek verdiğim cpular aynı güçtedir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?