Bootloader nedir?

Sponsorlu Bağlantılar

aleranol

aleranol

Üye
    Konu Sahibi
Bootloader nedir?
Arkadaşlar şu an daha önceden bildiğim bootloader kavramını şaşırdım. Lütfen birileri bunu bana açıklayabilirmi?

ecel54

ecel54

Üye
ismine göre yorum yapayım :D başlangıç yükleyicisi yani power tuşuna basıldığında yapılacak olan şeyler sistem başlatma, bağlantı falan bence böyle yani :D

aleranol

aleranol

Üye
    Konu Sahibi
Ben cihaza başka sistemler kurulmasının önündeki şey diye hatırlıyorum.

___kaptan___

___kaptan___

Üye
Benim bildiğimde; örn; Nokia N8 diyelim bu cihaza başka bir işletim sistemi kuracağız ama cihazın yeni sistemi kabul edebilmesi için bir kilit var ki bu bootloader kilidi bu kilidin kırılması/açılması gerek yani :) benim bildiğimde bu :bilmm

PremiumWork

PremiumWork

Üye
Benim bildiğimde; örn; Nokia N8 diyelim bu cihaza başka bir işletim sistemi kuracağız ama cihazın yeni sistemi kabul edebilmesi için bir kilit var ki bu bootloader kilidi bu kilidin kırılması/açılması gerek yani :) benim bildiğimde bu :bilmm

Tek engel bootloader değil merak etme :kıskıs: .Engel bootloader olsaydı 808 alıp android kurup işine bakardı millet :).

Sarangni

Sarangni

Üye
CWM aracılığıyla rom kurmayı engelleyen güvenlik duvarı gibi bir şey. Teknik olarak neye tekabül ediyor bilmiyorum.

Atrix de var. Dün epey uğraştım ama kaldırdım. Android bir cihaza neden bootlader konolur anlamakta zor.

Samsung cihazlar da yok diye biliyorum. En azından Galaxy Gio yoktu.

PremiumWork

PremiumWork

Üye
Samsunglarda yok diyebiliyorum.Ama Windows8 falan kurulmuyor :ehe

Sarangni

Sarangni

Üye
Samsunglarda yok diyebiliyorum.Ama Windows8 falan kurulmuyor :ehe

Samsung yine iyi.

Motorola Atrix bunun yüzünden CWM kurulan hiç bir rom kurulmuyor. Bazı işlemler yapıp cihazı unlock yapmak gerek ki CM7, CM9, CM10 kurasın.

aleranol

aleranol

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler arkadaşlar

PriZm

PriZm

Üye
Bootloader tam olarak bios değil.neyse konu anlaşılmış zaten.

Emma-Watson

Emma-Watson

Üye
ben kaldırdım neo v de kafa rahat :D

Takipçi Satın Al

Üst Alt