Böğürtlen Reçeli Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifi

  • 2 Mayıs 2011
  • 9641 Okunma
  • 1 Cevap

  1. Malzemeler

    1 kg. böğürtlen,

    750 gr toz şeker

    2-3 damla limon suyu.

    Böğürtlenleri bol su ile yıkayıp suyu süzülene kadar süzgeçte bekletin. Bir tencereye koyup, üzerine toz şekeri ilave edin. 1 gece bekletin. ertesi gün kısık ateşte karıştırmadan pişirin. üzerindeki köpüğü tahta kaşık ile temizleyin. ateşten indirdikten sonra 2-3 damla limon suyu ekleyin. ılınana kadar bekleyin. kavanozlara doldurun. iyice soğuduktan sonra kavanozun ağzını sıkıca kapatın. serin bir yerde bekletin.
     


    Yazan: Doğuş Pertez
  2. Teşekkürler
     
Yüklüyor...
21/11/2018 - 11:55