Boğaz'daki kazaya karşı yolculardan kampanya

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doctorrr

doctorrr

Üye
    Konu Sahibi
Boğaz'daki kazaya karşı yolculardan kampanya
8 Şubat’ta İstanbul Boğazı'nda meydana gelen ve 5 kişinin yaralandığı kazayla ilgili deniz otobüsünde bulunan yolcular "Deniz taşımacılığında güvenlik standartları denetim altına alınsın" başlığıyla bir kampanya başlattı.



İstanbul Boğazı'nda bir kuru yük gemisi Bostancı-Kabataş seferini yapan deniz otobüsüne Kız Kulesi açıklarında arkadan çarpmış, kazada biri mürettebat 5 kişi yaralanmıştı.

Çarpmanın etkisiyle kısa süreliğine kontrolden çıkan deniz otobüsü Kabataş iskelesine kendi imkanlarıyla ulaşmış; yaralılar, bölgeye sevk edilen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılmıştı.

Kazaya karışan 500 yolcu kapasiteli deniz otobüsünde sadece 33 yolcunun bulunması sayesindeyse olası bir facianın eşiğinden dönüldü.

Kaza sonrası deniz otobüsündeki bazı yolcular; kazaya karışan deniz otobüsünde ilk yardım çantası bulunmadığını, personelin eğitimsiz olduğunu ve yardımcı olmadığını belirterek ihmal iddialarını gündeme getirdi.

Kaza sırasında deniz otobüsünde bulunan yolculardan Ezgi Tüzün, change.org'da "Deniz taşımacılığında güvenlik standartları denetim altına alınsın" başlığıyla bir kampanya başlattı.

Kampanya metninde İDO yetkililerinden hatalarını kabul etmesi ve yetkililerin kazadan ötürü cezalandırılmaları istendi.

Metinde ayrıca, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı tarafından tüm deniz taşımacılığı şirketlerinin, acil durum eylem planı hazırlaması, personelin eğitilmesi, gerekli tüm sağlık teçhizatının tüm taşıtlarda olmasının zorunlu kılınması ve güvenlik standartlarının acilen denetlenerek bu standartlara uymayanların lisanslarının iptal edilmesi talep edildi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

phasan
Cevap
10
Görüntüleme
587
İhtiyar007
Cevap
0
Görüntüleme
359
Haydar
Cevap
3
Görüntüleme
415
nokia_belle
X-LifeHard
Cevap
5
Görüntüleme
478
MonRêve


Üst Alt