Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Boğaz ağrısı nasıl geçer

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Boğaz ağrısı nasıl geçer
Boğazınız ağrıyorsa ve nasıl tedavi edebilirim diye merak ediyorsanız, tüm soruların cevabını konumuzdan inceleyebilirsiniz. Boğaz ağrısına ne iyi gelir ve bakın nasıl geçer?

Boğaz Ağrımı Nasıl Tedavi Edebilirim? Soğuk algınlığı veya nezlenin yol açtığı boğaz ağrısı, aşağıdaki şu uygulamalarla biraz azaltılabilir:
*Sıvı alımınızı arttırınız (Ballı sıcak çay, bilinen bir halk çaresidir).
*Yatak odanızda bir nemlendirici veya buhar kaynağı bulundurunuz.
*Tuzlu su ile günde birçok kez boğazınızı gargara yapınız (Yarım bardak suya dörtte bir çorba kaşığı tuz konur).
*Hafif ağrı kesiciler kullanabilirsiniz.
*Boğazı uyuşturan pastillerden kullanabilirsiniz.
Doktora Ne Zaman Gitmeliyim? Boğaz ağrısı, basit bir soğuk algınlığının yol açtığı beş ile yedi günden daha uzun sürüyorsa, kaçınabileceğiniz bir alerji veya tahriş edici maddeden olmuyorsa, doktora görünmelisiniz. Şu belirtiler, doktora başvurmanız için size uyarı olmalıdır:
*Şiddetli ve uzun süren boğaz ağrısı
*Nefes almada güçlük
*Yutmada güçlük
*Ağzı açmada güçlük
*Eklem ağrıları
*Kulak ağrısı
*Döküntü
*Ateş (38 derecenin üzerinde)
*Sık tekrarlayan boğaz ağrısı
*Boyunda şişlik
*İki haftadan uzun süren ses kısıklığı
Ne Zaman Antibiyotik Almalıyım?
Antibiyotikler, bakterilerin üremesini durduran veya onları öldüren ilaçlardır. Hekim, sık boğaz iltihabına yol açan "strep" türü bakterilerden şüphelendiği zaman penisilin, eritromisin gibi antibiyotikler reçete eder. Fakat bazı bakteri türleri, penisilinden etkilenmez böylece diğer antibiyotik gruplarını kullanmak gerekir. Antibiyotikler, virüsleri öldürmezler, fakat virüsler insanın bakterilere karşı olan direncini zayıflatırlar. Bu tür bir karışık iltihap oluşursa, antibiyotikler gerekli olabilir.
Antibiyotik, hekim tarafından reçete edildiği zaman, hekimin tavsiye ettiği şekilde tam olarak kullanılmalıdır. Aksi takdirde, iltihap baskı altında kalır, ilaç kesildiğinde tekrarlayabilir.
 


Jan

Jan

Üye
Bilgi mi istiyorsun bilgi mi veriyorsun :) Ben boğazım ağrısın diye dua ettim Allah'ın izni ile 8 9 gün çektim sonra bu vesile ile sigarayı bıraktım Elhamdülillah...
 
Luck Star

Luck Star

Üye
Teşekkürler :)
 


Üst Alt