Bodrum'da konser verdi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Bodrum'da konser verdi
Dünyaca ünlü Piyanist Fazıl Say, Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen ''D-Marin Turgutreis 7. Uluslararası Klasik Müzik Festivali'' kapsamında konser verdi. Fazıl Say, D-Marin Turgutreis Marina'da düzenlenen festivalin kapanış konserinde, yeni bestelerini şef Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde izleyicilerin beğenisine sundu.
Orkestra, Fazıl Say'ın Trompet Konçertosu'nu Gabor Boldoczki solistliğinde seslendirirken Fazıl Say ve Gabor Boldoczki, Shostokovich'in piyano ve trompet konçertosunu birlikte çaldı.
Fazıl Say'ın İstanbul Senfonisi adlı bestesinde, Burcu Karadağ (ney), Hakan Güngör (kanun) ve Aykut Köselerli (ritm) solist olarak yer aldı. Kemanda Cihat Aşkın, viyolonselde Çağ Erçağ, bandoneonda Tolga Salman, baritonda Güvenç Dağüstün, neyde Burcu Karadağ, viyolada Efdal Altun, kemanda Sevil Ulucan ve Berfin Aksu, piyanoda Iraz Yıldız eşlik etti.
İSTANBUL SENFONİSİ BESTESİ
Fazıl Say, İstanbul Senfonisi'nin koro tarafından seslendirilmesi öncesinde, beste hakkında izleyicilere bilgiler vererek, ''Beste, 7 bölümden oluşuyor. Bestenin her bölümü farklı bir dönemi anlatıyor. İstanbul senfonisi bestesinde, ney ve kanun gibi burmalı çalgılar kullandık. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, bana göre dünyanın sayılı orkestralarından birisi. Çok sayıda genç yetenek bu orkestra da yer alıyor. Orkestra, her geçen gün yeni başarılara imza atıyor.'' dedi.
Bu yıl yedincisi düzenlenen ''D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festival'' konserlerinin tüm gelirinin, Tohum Otizm Vakfı ile yapılan işbirliği kapsamında, vakıfta öğrenim gören otizmi olan çocuklara eğitim materyali desteği sağlanması ve özel eğitim öğretmenlerinin eğitimine katkı için kullanılacağı açıklandı.



AA
 
Masha

Masha

Üye
:oke::tşk:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
439
Haydar
Muhammet DEDE
Cevap
0
Görüntüleme
582
Muhammet DEDE
First Lady
Cevap
0
Görüntüleme
1K
First Lady
Mali Özdemir
Cevap
0
Görüntüleme
492
Mali Özdemir


Üst Alt