Böbrek Taşı Belirtileri Nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Böbrek Taşı Belirtileri Nelerdir?
Vücudumuzun toplamış olduğu kalsiyum ve benzeri küçük mineral parçalarının belirli bir boyutun üstüne olması, üreterden mesaneye geçmeye zorlanması neticesinde oluşan böbrek taşları, bireylerde bir takım şikayetlere sebep olmakta ve büyük bir sıkıntı yaşatmaktadır. Çeşitli şikayetlere sebep olan böbrek taşı belirtileri nelerdir, böbreklerde taş olduğunu nasıl teşhis edilir, buyurun öğrenelim…



Böbrek taşı oluşumunun başlıca belirtileri şiddetli bölgesel ağrı ve yoğun ter ve yine ilintili hastalıklardır. Böbrek taşı oluşumunun en sık rastlanan belirtisi karın bölgesinde aniden ortaya çıkan insanı takatten düşüren ve ani oluşan ağrıdır.Böbrekte kalmış olan taş alt sırt bölgenizde bir tarafta ağrıya sebep olacaktır. Eğer üreterde ilerlemiş ise bu ağrı alt karın veya kasıklarda olabilir. Kalıcı ve devamlı bir ağrı ise taşın artık hareket edemediği ve doktor müdahalesi olmadan çözülemeyeceği anlamına gelir.

Böbrek taşlarının diğer belirtileri arasında ateş ve üşüme, ürperme duygusu ile deri de yapış yapışlık hissi , soğuk veya sıcak deridir. Ateş genelde böbrek taşının hareket edemediği ve böbrek ve boşaltım sistemlerinizin çalışmasını olumsuz etkilediği anlamına gelir. Bu tür durumlarda hem böbrek taşı düşürülmeli hem de antibiyotik tedavisi uygulanmalıdır. Ayrıca böbrek taşları yorgunluk, mide bulantısı, ishal ve kabızlığa da neden olabilir.

Doktorunuz bu semptomlarla ve kan veya idrar testi , ultrason veya röntgen yardımı ile teşhis koyacaktır. Böbrek taşı konusunda bol sıvı almaktan , anestezi altında ufak bir ameliyata kadar değişen çeşitli tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.
 


hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Haydar yazı. Için. Teşekkürler.
Bende de böbrek taşı var. Bendeki kalsiyum. Yani śu an tam olarak çare bulunmamış. Damarla iç içe büyüyor. 20 ye yakın taş var. Ve üç defa amiliyat oldum. Halen ůrüyor. Gerçekten zor hastalık. Allah herşeye yeter sözünü unutmamak gerek.
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
rica ederim. Acil şifalar dilerim
 
gutihaz1

gutihaz1

Üye
teşekkürler
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt