Blackstar 5800 v52 MOD/HACK

Sponsorlu Bağlantılar

mangdaşire

mangdaşire

Üye
Sonunda yazılımı sorunsuz kurmayı başardım, ama kamera çalışmıyor. Onun dışında tüm herşey sorunsuz. Kamera simgesi simgesiz görünüyor ve adıda cameraapp olarak görünüyor. Sanırım versiyon da benim telefonda bi uyuşmazslık var. 3 kere flash attım yinede aynı sorun devam ediyor..
dostum panoman veya başka bir kamera programı yüklemeyi dene.olacagı kesin degil ama dene...

ahmet meço

ahmet meço

Üye
mesut hiç kullanma 6 ay gider!:maxicep::maxicep:

xpity

Üye
dostum panoman veya başka bir kamera programı yüklemeyi dene.olacagı kesin degil ama dene...

Başka kamera programı sorunu çözüyor ama orjinali neden çalışmadı onu anlamış değilim. Neredeyse bu firmware yi kuran herkezin yazısını okudum. kimsede benim sorunum çıkmadı kuran herkez memnun..

fnldstntn

Üye
Teşekkürler dostum çok güzel olmuş...Birtek şu kinetic scroling kısıtlaması bıraz sıkıcı ve orijinal ev ekranları kalsa daha iyi olurdu....

Birki ekran ön izlemesıde benden...

Ekli dosyalar

alper0642

Üye
Başka kamera programı sorunu çözüyor ama orjinali neden çalışmadı onu anlamış değilim. Neredeyse bu firmware yi kuran herkezin yazısını okudum. kimsede benim sorunum çıkmadı kuran herkez memnun..
arkadaşım nasıl kurdun bilemiyorum ama aşağıdaki linkten tek paketlik setup dosyasını indir

bunu kur ve 22 sayfada 219 nolu anlatımımdaki şekilde yaparsan eminimki sorun kalmayacak,

ancak öncelikle telefonu bilgisayara depolama modunda bağla ve sys, private, gibi sistem dosyalarını, senin kendine ait dosyalar haricindeki klasörleri sil ve telefonu kapat, kurulumu bundan sonra yap. eski dosyaları da temizlemiş olursun, inşaallah düzelir.

kadirkurtyesil

kadirkurtyesil

Üye
sevgili kardesım dün kurdum beyendim fakat turkcell uygulamalarda telefonuma uygun uygulama yo diyor halbukı daha önce inddirebiliyordum bide bu versiyonu yüklediğimde telefonum direk hackli mi oluyor.

xpity

Üye
Yok arkadaş ne yaptımsa kamera sorunu düzelmedi nedendir neden olabilir. Diğer 5800 için c6 yazılımlarını kurmaya kalktığımda ise telefon açılmıyor. Bu versiyon gerçekten çok güzel ve hızlı şu kamera sorunu bi hallolsa daha da değiştirmem bu versiyonu..

-hasangun-

-hasangun-

Üye
    Konu Sahibi
Yok arkadaş ne yaptımsa kamera sorunu düzelmedi nedendir neden olabilir. Diğer 5800 için c6 yazılımlarını kurmaya kalktığımda ise telefon açılmıyor. Bu versiyon gerçekten çok güzel ve hızlı şu kamera sorunu bi hallolsa daha da değiştirmem bu versiyonu..
Olası hatalar:
1.Jaf la flashlama metodunu yanlış uygulama
2.Olası Fw dosyalarında(winrar-int explorer) gibi uygulamalar nedeniyle oluşabilecek hatalar...

sana tavsiyem:
bütün fw dosylarını sil sıfırdan indir....
işlem basamaklarını dikkatlice uygula....

xpity

Üye
Evet dünden beri yaşadığm basit sorun indirdiğim dosyanın zipten çıkarken hata vermesiydi. Ben onu unuttum sürekli aynı dosya üzerine kitlendim kaldım. Sonra aklıma yeniden indirip sıcağı sıcağına denemek geldi. VE bomba şuan kamera sorunsuz çalışıyor. Hata tamamen benden kaynaklanıyormuş..

blue2112

blue2112

Üye
ya şu megalomaniaxv3 yazılımını yüklemiştim şimdide bu yazılıma geçmek istiyorum phone not found hatası alıyorum..ne yaptımsa olmadı jaf usb driver dosyalarını C/Windows/system32 içine bile attım nafile.. yardımcı olabilecek biri varmı acaba..

edit: sorun halledilmiştir..

-hasangun-

-hasangun-

Üye
    Konu Sahibi
ya şu megalomaniaxv3 yazılımını yüklemiştim şimdide bu yazılıma geçmek istiyorum phone not found hatası alıyorum..ne yaptımsa olmadı jaf usb driver dosyalarını C/Windows/system32 içine bile attım nafile.. yardımcı olabilecek biri varmı acaba..
değerli dostum istersen bi de Nokia Pc Suite kurarak dene?

kadirkurtyesil

kadirkurtyesil

Üye
kardesım bunu sorunsuz kurdum hoşumadda gıttı fakat turkcell uygulamarda telefonumu algılamıyor .
birde *#0000# yapıp güncellemeleri kontrol et dediğimde bağlantınız sunucu tarafından kesidi diyor. bunlar neden oluyor?

--------------- Ekleme ---------------

Charade

Charade

Üye
Hocam bişi sorucam bu tema effecti acildigi zaman bug oluyor beyaz bişi onu nasil giderebiliriz ?

suzunsu

suzunsu

Üye
dostlar 51....06 üzerine yüklersek ayarlarımız rehberimiz v.s. her şey gidecek mi ? gitmiyorsa hemen yükleyeyim diye düşünüyorum. yoksa daha geniş zamanda bu işi yapayım. deneyimi olan acil paylaşırsa sevinirim

kadirkurtyesil

kadirkurtyesil

Üye

edit: sorun halledilmiştir..
telefonu pc suite modundamı bağlıyorsun.:oke:

-hasangun-

-hasangun-

Üye
    Konu Sahibi
kardesım bunu sorunsuz kurdum hoşumadda gıttı fakat turkcell uygulamarda telefonumu algılamıyor .
birde *#0000# yapıp güncellemeleri kontrol et dediğimde bağlantınız sunucu tarafından kesidi diyor. bunlar neden oluyor?

--------------- Ekleme ---------------
1.Turkcellle ilgili yorum yapamıycam...Lakin telefonun orijinallik ayarlarıyla oynanmamıştır...
2.Nokia nın kendi serverı ile alakalı bir durum...Ara sıra server hatası vermesi gayet doğal...
Hocam bişi sorucam bu tema effecti acildigi zaman bug oluyor beyaz bişi onu nasil giderebiliriz ?
Şu an X6 kullanıyorum...Dediğin X6 Orijinalde de Modluda da Var....
Nokianın kendi aptallığı!

dayi434

dayi434

Üye
:P:polat yeğen senin yaş kaç?
c-)Use INI ni işaretlediğinizde bir menü acılacak orada kendi telefonunuzu bulup seçiyorsunuz artık
( MCU, PPM, APE variant ) menülerini değiştirmeye gerek kalmıyor

pardon bunu senmi dedin anlamadımmm bir daha tekrarlasan :ehe ne oldi geldinmi dediğime? bilirim senin gibiler değişmez. sen DH deki nmodcry a benziyon aynı dediğim dedik çaldığım düdük diyon. akıl yürütcekmişiz akıl yürütcek şey var yürütmücek şey var. biz bilmiyormuyuz akıl yürütmeyi. 25 yıla yakındır ben akıl yürütme bilimi ile uğraşıyorum amatörcede olsa çokda yol katettim. ben ne bileyim hackmi var ne var başka şeymi var belirtilmedikten sonra universal dosyasının içinde. neyse herkese hayırlı olsun.

4'teki Dosya acil lazım :ağlarım: silinmiş...

cancan59

cancan59

Üye
dediklerinizi aynen yaptım ama olmadı
- mesela telefona usb yi bağladığımızda hangi modu seçtiğimiz öenmli mi?
- CRS-308 kutusunu işaretlicek miyiz ?
- ayrıca benim tel 5800 ama resimdeki gibi 5800D 1 - XPRESSM.. diye değil de 5800D-1 olarak çıkıyor bundan mı oluor?
----bütün işimi bıraktım sizden cevap bekliyorum lütfen yardımcı olun
Tanıtım:

#Orijinal 5800 yazılımı üzerine kuruludur.
#Sadece Türkçe Ve İngilizce dilleri korunmuştur....

#Ayrı ayrı dosya indirmemeniz için orijinal dosyalar ve modifiyeli dosyalar birleştirilerek tek klasörede toplanmıştır.Yapmanız gereken dosyayı indirdikten sonra RM-356.rar içindeki dosyaları

C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356
klasörüne kopyalamak.Eğer yok ise oluşturun....

!!!!!!!!Bu yazılımda sadece
Hack-Performans ve Hız gözönünde tutulmuştur... !!!!!!!!

Ekran Görüntüleri:

alper abime teşekkürler!!!!!

Yapılan Değişiklikler...

+Sohbetler(Conversations)-Filebrowser-Killme
ve Btswitch programları yazılıma eklenmiştir.
+Sadece 4 Ev ekranı içerir.
Orijinallerin üstüne "Tam sayfa" ev ekranı içerir.
Telefon kısayolu çalışmaktadır....
+Ekran dönüş hızı arttırıldı.
+Rompatcher ve installserver.exe sertifikasız program kurulumu için ekli durumda
+Sistem UI hızı arttırıldı(33 FPS)
+Önbellek boyutu arttırıldı.E: ye taşındı.
+Fota önebellekleme kapalı.C: de 5 mb yer açıldı
+C: ilk açılışta 83 mb
+Ram ortalama 63 mb. max 68 mb
+My Nokia - başlangıçta Mesaj gönderimi kapatıldı
+Açılıştaki gereksiz programlar kapatıldı...
+Menü baştan aşağı yeniden yapılandırıldı...
+Bazı uygulamalar başlangıçta devre dışı bırakıldı.
+Kinetik Scrolling iyileştirldi
+Dokunma kontrolleri eklendi...
+Müzik çalar sadece Hafıza kartındaki Music klasörünü tarar...
+Sadece 2 Tema Barındırır.Dark ve Light...

BlackStar Modifiye FW Dosyası+Orijinal dosyalar:

Jaf ve Ogm Pkey Emulator Kurulum Dosyaları

KURULUM :

Lütfen tam olarak okuyup anlamadıktan sonra kurulum safhasına geçmeyin ve kuruluma başlamadan önce telefonunuzun en az 4 diş şarjı olduğundan emin olun.

Önemli :Aşağıdaki işlemleri uygulamaya başlamadan önce daha önce format attığınız telefonunuzu kapatın,formatlamış veya sistem dosyalarınızı(hafıza kartındaki cities,sys,private,patches,resource ve system gibi klasörler) sildiğiniz
hafıza kartınızı telefonunuza takılı olduğundan emin olun ve telefonunuzu USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın.

1. İlk aşamada önceden indirmiş olduğunuz modifiye rar dosyasından çıkan
"C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356"

içerisine kopyalayın.
Eğer böyle bir klasör yoksa Bİ ZAHMET bu yolu izleyerek klasörleri ouşturun!

02. OGM_JAF_PKEY_Emulator_v_5 programını çalıştırın ve "GO" ya tıklayın.
BOX hatası verirse OK deyip ilerleyin.

03. Şimdi JAF programı açılacak ve ilk olarak BB5 tıklayıp açılan pencerede sırası ile aşağıdaki işlemleri yapın.
Hangi kutuların işaretli olup olmadığına ve işlemleri tam yaptığınıza lütfen dikkat ediniz.

04.Bu kurulumda aşağıdaki EURO2 TURKEY RED kodunu seçeceksiniz.
Zaten tek bir seçenek gelecektir.
Euro2 Turkey RED^0559083
Red-blue- ve black telefonlar için sadece EURO2 TURKEY RED kodunu seçmeli ve "Flash" butonuna basın.

05. Şimdi "Evet" e basın ve hemen ardından,(2-3 sn) içerisinde telefonunuzun açma kapama düğmesine kısa süreli hafifçe basın ve bırakın.
Bundan sonra Telephone Found diyecek ve Flash atma işlemi başlayacak.kurulum esnasında USB kablosu ile oynamayın.

06. Yukarıda anlatılanları eksiksiz yaptığınız takdirde ; kurulum işlemi bittikten sonra yukarıdaki ekran gelecek ve telefonunuz kendiliğinden açılacak.Lütfen telefonunuz açılana kadar bekleyin ve usb kablosu ile oynamayın.

Telefon Açıldıktan sonra usb kablosunu çekin...
Hayırlı Olsun...

Bu arada sağ alt köşedeki butonu unutmayalım....

maktama

maktama

Üye
dediklerinizi aynen yaptım ama olmadı
- mesela telefona usb yi bağladığımızda hangi modu seçtiğimiz öenmli mi?
- CRS-308 kutusunu işaretlicek miyiz ?
- ayrıca benim tel 5800 ama resimdeki gibi 5800D 1 - XPRESSM.. diye değil de 5800D-1 olarak çıkıyor bundan mı oluor?
----bütün işimi bıraktım sizden cevap bekliyorum lütfen yardımcı olun

telefonda mod seçmiyorsunuz, çünkü bu işlemleri yaparken telefon zaten kapalıoluyor. Ekran görüntülerinde crt 308 seçili görünüyor mu?!!!? hayır görünmüyor. O zaman seçmeyeceksiniz( default olarak seçilidir, tiki kaldırın)

wolque

Üye
64 bit win 7 de sorunsuz şekilde yükledim. Ellerinize sağlık teşekkür ederim. Kullanıp deneyimlerimi paylaşıcam.

Üst Alt