BlackBerry’nin bir sonraki Android telefonuna Exynos 7420 güç verecek

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
BlackBerry’nin bir sonraki Android telefonuna Exynos 7420 güç verecek
Blackberry’nin bir sonraki Android telefonunda Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 ailesinde kullanılan Exynos 7420 işlemci birimine yer verilecek.





BlackBerry’nin Android tabanlı ilk akıllı telefonu BlackBerry Priv’de Qualcomm’un altı çekirdekli Snapdragon 808 işlemcisi kullanıldı. Daha önce BlackBerry üretimi birçok akıllı telefonda Qualcomm işlemcilere yer verildi ancak şirket Android işletim sistemine geçişle birlikte yonga seti tedarikçilerine bir yenisini daha ekliyor.



GFXBench veritabanına göre BlackBerry’nin bir sonraki telefonun Samsung’un 14nm 64 bit sekiz çekirdekli Exynos 7420 işlemcisinden güç alacak. Android 5.1.1 Lollipop işletim sistemiyle çalışacak BlackBerry telefonda 3GB RAM ve 32GB dahili depolamanın kullanılacağını görüyoruz.

Telefon bunlara ek olarak 16MP arka, 5MP ön kamera ve 5.1 inç büyüklüğünde Quad HD çözünürlüklü ekranıyla dikkat çekiyor. BlackBerry’nin Android işletim sistemiyle çalışan ikinci telefonu teknik özellikleri itibariyle Galaxy S6’ya oldukça benziyor.

Not: Exynos 7420 ve sekiz çekirdekli Mali-T720 GPU bu yıl Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge+ ve Meizu Pro 5 modellerinde kullanıldı.

 


yeumyang

yeumyang

Moderator
Hadi bakalım bekliyoruz
 
BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
Blackberry ilk adımı atmakla iyi yaptı.
 
OPYBOBS

OPYBOBS

Üye
Başarılı bir işlemci başarılı bir blackberry getirecektir fakat uçuk fiyatlandırmalardan kaçınmalı bence. Q10 gibi bir fiyat olursa hoş olmaz.
 


Üst Alt