Blackberry Priv akıllı telefon ne kadar sattı?

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Blackberry Priv akıllı telefon ne kadar sattı?
Blackberry Priv’in satış rakamları pek de iç açıcı değil…

Akıllı telefon pazarında önemli bir yere sahip olan Kanada kökenli Blackberry, bir zamanlar QWERTY klavye içeren modelleri ile pazarda fırtına gibi eserken, tamamen dokunmatik ekranlı modellerin yükselişi karşısında gerilemeye başlamış ve devamlı olarak pazar kaybı yaşamıştı.

Apple gibi kendi geliştirdiği işletim sistemine sahip modelleri pazara sunan firma, kötü sonuçlar karşısında geçtiğimiz sene radikal bir karar almış ve Android işletim sistemi üzerinde çalışan ilk akıllı telefon modeli olarak Blackberry Priv’i pazara sunmuştu.

Firma bu sene de yeni akıllı telefon modelleri sunmaya hazırlanıyor ve bu akıllı telefon modelleri de Priv gibi Android işletim sistemi üzerinde çalışacak.

Firma mali yılı 4. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı ve gelen bilgilerin firma açısından hiç de iyi olmadığını belirtelim. Açıklanan bu bilgilere göre firmanın söz konusu çeyrekte Blackberry Priv akıllı telefon satış rakamı 600.000 olarak gerçekleşti. Daha önceki çeyrekte ise firma 700.000 civarında Blacberry Priv satışı gerçekleştirmişti.

Blackberry Priv akıllı telefon 5.4″ büyüklüğünde ve 2560×1440 piksel Quad HD dokunmatik ekran ile geliyor. 3GB sistem belleği içeren cihazın dahili veri kapasitesi ise 32GB olarak belirlenmiş. Qualcomm’un altı çekirdekli işlemcili Snapdragon 808 yonga setinden güç alan akıllı telefon ayrıca 18MP arka kamera ve 2.2MP ön kamera ile sunulmakta.

Gooogle Android 5.1.1 Lollipop mobil işletim sistemi üzerinde çalışan akıllı telefon gelecek hafta Marshmallow güncellemesine de kavuşacak…

Blackberry Priv akıllı telefon ne kadar sattı? - MaxiCep

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Nokia Sattı Kurtardı Ama Bu :D

Üst Alt