Blackberry gelecek ay yeni orta seviye modellerini duyuracak

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
Blackberry gelecek ay yeni orta seviye modellerini duyuracak
Kanadalı Blackberry yeni Android akıllı telefonlarını piyasaya sunmaya hazırlanıyor...



Akıllı telefon pazarında mücadele eden ve son dönemde yüzü bir türlü gülmeyen Kanada kökenli Blackberry, Apple gibi ürettiği akıllı telefon modellerinde kendi geliştirdiği işletim sistemini kullanırken, kötü sonuçların ardından geçtiğimiz sene Android işletim sistemine geçiş kararı almış ve amiral gemisi seviyesinde gelen ilk Android işletim sistemine sahip akıllı telefon ise Blackberry Priv adı ile pazara sunmuştu.



Blackberry'den daha sonra gelen bilgiler 2016'da da yeni Android akıllı telefon modelleri sunacağı ve bu cihazların da orta seviye donanım özellikleri ile geleceği şeklindeydi. Şimdi de firmanın CEO'su John Chen'den gelen bilgilere göre gelecek ay Blackberry bu yeni Android orta seviye akıllı telefon modellerini duyurabilir.

Bu yeni Android Blackberry modellerinden bir tanesi fiziksel QWERTY klavye içerecek ve diğeri ise tamamen dokunmatik ekran ile sunulacak.

Geçtiğimiz son çeyrek için Blackberry finansal sonuçlarını da açıklarken, firma 670 milyon dolar zarar rapor etti, Blackberry'nin geliri 400 milyon dolar olurken, bu rakam geçtiğimiz sene aynı döneme göre %50 oranında düşüşe işaret ediyor. Akıllı telefon satış rakamına bakacak olursak eğer, söz konusu çeyrekte Blackberry 500.000 cihaz satışı gerçekleştirdi.

Ancak yine de firmanın CEO'su Chen gelecek için hala umutlu olmaya devam ediyor. Bakalım yeni Android modeller ile birlikte firmanın durumu nasıl olacak?




Blackberry gelecek ay yeni orta seviye modellerini duyuracak
 
  • Beğen
Tepkiler: 'Şeref'


'Şeref'

Emekli Yönetici
Geçde olsa olumlu bir karar olmuş..
 
furyzer0

furyzer0

Üye
Qwerty gelemeden gidiyor...

Sent from mTalk using lumia950
 


Üst Alt