Blackberry: “Gelecek Android”

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Blackberry: “Gelecek Android”
BB paçayı son anda kurtardı ama lider olamaz :hmmm

Blakcberry, Android platformunun lider isimlerinden birisi olma çabasında…


Akıllı telefon pazarında sayısız üretici yer alırken, işletim sistemi olarak ise Google tarafından geliştirilen Android üzerinde çalışan modellerin üstünlüğünü görmekteyiz. Android’in ardından en çok kullanılan ikinci mobil işletim sistemi ise iOS olurken, bu işletim sistemi sadece Apple’ın iPhone modellerinde yer alıyor.



Pazarda çok daha düşük pazar payı olarak Windows Phone / 10,Blackberry OS, Tizen, Ubuntu, Sailfish, Mozilla gibi isimler de yer almakta.

Kanada kökenli Blackberry, özellikle bir zamanlar QWERTY klavyeli modelleri ile pazarda oldukça güçlü bir duruma gelmiş, ancak daha sonra Android ve iOS ile tam dokunmatik ekrana sahip modellerin yükselişi ile de gerilemişti.

Blackberry, geçtiğimiz sene sürekli gerileme sonrasında bir karar almış ve ilk Android işletim sistemine sahip akıllısı Blackberry Priv’i satışa sunmuştu. Bu sene de firmanın sunacağı tüm modellerin Android ile geleceği açıklamaları firmadan gelmişti.

Blackberry, her ne kadar tamamen Android’e yönelmiş olsa da Blackberry OS’u tamamen kenara koymuş değil. Kısa bir sür önce firmanın en yetkili isimlerinden Blackberry CEO’su John Chen Blackberry OS için güvenlik ve özellik güncellemeleri yayınlamaya devam edeceklerini açıklamıştı.

Android’in firmanın gelecekteki işletim sistemi olacağına dair açıklamalar devam ederken, şimdi de Blackberry’nin Asya Pasifik Ürün Yönetimi Baş Direktörü Damian Tay’dan açıklama geldi ve Tay geleceğin Android olduğunu kaydetti.

Blackberry: “Gelecek Android” - MaxiCep
 


Üst Alt