Blackberry, Facebook ve WhatsApp’ın desteklerini sonlandırmasına dair açıklama yaptı

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
Blackberry, Facebook ve WhatsApp’ın desteklerini sonlandırmasına dair açıklama yaptı
Blackberry OS için Facebook ve WhatsApp desteği çok yakında tarih olacak….



Kanada merkezli akıllı telefon üreticilerinden olan Blackberry, Apple gibi bir süredir kendi geliştirdiği işletim sistemi Blackberry OS üzerinde çalışan cihazlarla mücadele ediyordu. Devamlı olarak gerileme yaşayan firma, sonunda geçtiğimi sene Android işletim sistemine geçiş yaptı.



Blackberry bir zamanlar QWERTY klavye içeren modelleri ile pazarda oldukça önemli bir yere sahipti. Ancak sonrasında Samsung ve Apple gibi firmaların yükselişi karşısında satış rakamları devamlı olarak düşerken, geçtiğimiz sen Blackberry Priv adındaki ile Android’li modelini sundu.

Blackberry Priv, 5.4″ büyüklüğünde kavisli ve 2560×1440 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran, 3GB sistem belleği, 32GB dahili veri kapasitesi, Qualcomm Snapdragon 808 yonga seti, 18MP OiS destekli arka kamera, 2MP ön kamera, Google Android 5.1 Lollipop mobil işletim sistemi özellikleri ile sunulmuştu.

Blackberry, artık ilerleyen dönemde sadece Android işletim sistemine sahip modeller sunacak ve bu da Blackberry OS’un öleceği anlamına geliyor.

Blackberry platformuna artık destekler de yavaş yavaş çekilirken, 31 Mart itibari ile artık Blackberry OS kullanıcıları uygulama üzerinden Facebook hesaplarına erişemeyecek ve web uygulaması üzerinden girebilecekler. Ayrıca WhatsApp da kısa süre önce bir duyuru gerçekleştirmiş ve sene sonunda Blackberry OS desteğini sonlandıracağını açıklamıştı.

Bu durum karşısında ise Blackberry’den bir açıklama gelirken, firma söz konusu durum için üzgün olduklarını açıkladı. Firma yeni uygulamaların Blackberry platformuna gelmesi için çalıştıklarını belirtirken, geliştirici topluluğuna da teşekkür etti.




Facebook ve WhatsApp’ın Blackberry OS desteklerini sonlandırmasına dair Blackberry’den açıklama geldi - MaxiCep
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Yazık Günah Dünyanın Emeği Çöpe Gitti
 


Üst Alt