blackberry 10'u microsoft engelliyormuş

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
komando04

komando04

Üye
    Konu Sahibi
blackberry 10'u microsoft engelliyormuş
windowsphone işletim sistemiyle mobil pazarda kendine yer edinmeye calışan Microsoft hakkında whatsapp uygulamasının bb10 işletim sistemin için çıkışını engelledigi yönünde iddialar ortaya atıldı.

Geçtiğimiz günlerde paylaşılan bir haberde, WhatsApp'ın BB10 (BlackBerry10) işletim sistemine çıkmayacağını sizlere aktarılmıştı.

Peki Symbian başta olmak üzere S40 gibi pek çok platformda bulunan WhatsApp, merakla beklenen BB10 işletim sistemi için çıkmıyor? Herkesin merakla aradığı bu sorunun cevabını sizlere veriyoruz.

Başta Linux tabanlı sistemler olmak üzere BlackBerry için de uygulama geliştiricilerinden ve diğer sektör içindeki geliştiricilerden aldığımız bilgilere göre, Microsoft ile arası iyi olan WhatsApp geliştiricileri, BB10'un gelişmesini engellemek için böyle bir karar almış durumda.

Artık günümüzde firmalar uygulamalarla birbirlerini yenmeye çalışıyor. Google ve Apple'ın mobil alanda çok gerisinde kalan, pazarda Windows Phone 8 ile yer kapmaya çalışan Microsoft, dördüncü bir rakip istemiyor ve BB10 doğmadan ölmesi için çalışmaları planlar yapıyor.

Savaşın yapıldığı meydan WhatsApp

Akıllı telefon pazarı o kadar büyük ki, bu pazarda üçüncü olmak bile Microsoft'a belki yeterli gelebilir. Çünkü Android üreticilerinden aldığı ciddi patent ücretleri mevcut. Fakat çıkışa geçen bir BlackBerry ve Firefox OS gibi diğer ekosistemler, Microsoft'un üçüncülüğünü bile tehdit edecek türden.

PC pazarında güçlü olan fakat mobil alanda Apple ve Android ile arasındaki farkı açılan Microsoft'a da başta Google olmak üzere bazı geliştiriciler ambargo uyguluyorlar. Örnek vermek gerekirse Google, Windows Phone 8 için hiç bir uygulama geliştirmeyi düşünmediğini açıkladı. Google'ın olmadığı bir ekosistem, ağır yaralı olacaktır. Tıpkı o kadar kullanıcıya sahip WhatsApp'ı olmayan BB10 gibi
sizce bu doğru olabilir mi arkadaşlar

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Doğru olabilir bence. Düşmanlar sonuçta :)

___kaptan___

___kaptan___

Üye
Biz kullanıcı olarak her ne kadar farklı düşüncelerle baksakta, olay bir strateji olayı yani, WP yeni yeni gelişen bir sistem olmakla beraber bişeyler yapmalı ki kendine bir yer bulmalı bu kargaşada, haberin son kısmında da belirtildiği üzre;

Google, WP için uygulama çıkarmayacakmış, çıkarmasın, başka firmamı yok, koskoca Microsoft var arkalarında basar parayı yaptırır geliştirir uygulamayı :oke: :sirit:

BlackBerry 10: buna da WhatsApp olmayacakmış, whatsapp benzeri program illaki vardır, ha whatsapp'ın yerini tutamaz ama başka programlar geliştirilir :oke: :)

+Bu vb uygulama çıkarmama gibi durumlar tamamen firmaların stratejik hareketleridir, ki bu böyle devam ederse, Google yalnız androide, Apple yanlınzca İOS'a, Nokia sadece WP'a (başka işletim sistemi vs gündeme gelmez ise nokia için) BlackBerry'de kendi sistemine hitab edecek ve rekabet daha da artacaktır;

Örn; Apple İOS'a özgün bir sohbet programı yapcak herkes aaa ooo vaay diyip Apple ürünü almak isteyecek :eller:

diğer yandan Nokia baktı olmuyor WP'a özgü İOS'un programının biraz daha üstü bi program duyuracak vs vs vs vs :d:

Rekabet güzeldir kapışsınlar bakalım :duello: :eller: + haber için :tşk:

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Gerçek olabilecek bir durum. Malum gelinen durumda piyasada söz sahibi olabilmek için bazı sitelerin ve uygulamaların sisteminiz için olması gerekiyor. Symbian için çıkmayan uygulamalar ile yolunun nasıl kesildiğini gördük. Belki o da Microsoft un işiydi bilemiyorum. Hepsi birbirinin yoluna taş koymaya çalışıyor. Umarım bu iş uygulama kısıtlamayla kalır da sabotajlara kadar gitmez...

Konu için teşekkürler

komando04

komando04

Üye
    Konu Sahibi
haklı olabilirsin kardeşim ben teşekkür ederim

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
:box Rekabet güzeldir.Alternatif yaratır.

Konu için :tşk: kardeşim.

ecel54

ecel54

Üye
Google windows phone'a uygulama çıkarmayacağı söylüyor ama mart ayında google adında bir arama uygulaması çıkarmış :D

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Bence kesin doğrudur,MeeGo ya çıkmasını da Ms engelletiyor,konu için teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt