Haber Blackberry 10 işletim sistemi öldü mü?

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
Blackberry 10 işletim sistemi öldü mü?
Blackberry, kendi işletim sistemi üzerinde çalışan cihazlar için güncelleme desteğine devam edecek…



Akıllı telefon pazarında dengeler sürekli olarak değişirken, baktığımızda özellikle Android ve iOS işletim sistemi üzerinde çalışan akıllı telefonların üstünlüğünü görüyoruz. Windows ve Blackberry gibi diğer işletim sistemleri ise çok fazla pazar payına sahip değiller.



Android dünya genelinde oldukça fazla sayıda akıllı telefon üreticisi tarafından tercih edilirken, Google gibi bir devin desteği de bu tercihte etkili oluyor. Kullanıcılar da Google Play Store üzerinden binlerce uygulama ve oyuna erişebiliyor. Apple iOS ise sadece firmanın kendi iPhone modellerinde yer alıyor.

Kanada kökenli Blackberry ise, Apple gibi kendi işletim sistemini geliştiren ve bu işletim sistemini de sadece kendi cihazlarında kullanan bir üretici iken, Android ve iOS karşısında devamlı olarak gerilemişti.

Sonunda da Android’e geçiş yapmaya karar veren firma, ilk Androidli akıllı telefon modelini ise Blackberry Priv adı ile sundu. Bu cihaz üst seviye donanım özellikleri ile gelmişti ve satış rakamları da fena değil.

Diğer taraftan firma, bu sene yeni modeller de sunmayı planlıyor ve firma CEO’sundan gelen bilgilere göre de tüm modeller Android ile gelecek. Bu da Blackberry 10 işletim sisteminin akıbetinin ne olacağı şeklinde soruların ortaya çıkmasına neden oldu.

John Chen, BB 10’un yaşamaya devam edeceğini belirtirken, ayrıca Passport, Clasic ve diğer BB 10 içeren modellerin de bu sene güvenlik ve diğer özellikler için güncellemeler almaya devam edeceğini kaydetti.




Blackberry 10 işletim sistemi öldü mü? - MaxiCep
 


Üst Alt