BJK TV'deki hakarete ağır ceza yolda

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
BJK TV'deki hakarete ağır ceza yolda


[h=2]Beş aydır şike skandalına boğulan ve dibe vuran Türk futbolu, şimdi de ırkçılık iddialarıyla çalkalanıyor.[/h]
Yasa gereği, BJK TV'ye 500 bin TL'ye kadar ceza gelebilir!

Türk futbolu, uzun yıllardır Avrupa'nın savaş verdiği ırkçılıkla da tanıştı ne yazık ki! 3 Temmuz'dan bu yana şike soruşturmasının içinde boğulan; lig formatı değişen; tribünleri boşalan futbolumuz Beşiktaş-Galatasaray derbisindeki mücadeleyi, akıtılan teri kısaca futbolu konuşmuyor!


Gündemde BJK TV'de Eboue'ye yapılan ırkçı taciz var! Beşiktaş TV'de önceki akşam katıldığı programda Eboue için "Hafta içinde National Geographic'i izleyin. Bu Eboue'lerden çok sık görürsünüz" diyen Burhan Akdağ, sadece futbolseverlerin değil tüm Türkiye'nin tepkisini çekerken; Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya da Eboue hakkında Twitter'da yazdıklarıyla futbol kamuoyunda infial yarattı.

Peki işin yasal boyutu nedir? TCK 216'ya göre ırkçılık içeren ifadelerin sahiplerine 6 aydan bir yıla kadar hapis var. 6222 sayılı şiddet yasasında Madde 22'de ise televizyon kanalına 100 bin TL 'dan 500 bin TL 'ya kadar para cezası öngörülüyor.

Biri bile tribüne bakmıyor
Beşiktaş- Galatasaray derbisinin son dakikalarında kapalı tribünden atılan yabancı maddelerin hedefi olan Eboue, tercüman Mert Çetin'e "Bana 'maymun' diye bağırdılar" derken, Fildişili oyuncunun taç çizgisinde zor anlar yaşadığı sırada güvenlik görevlerinin de olayı taraftar gibi izlemesi dikkat çekti. Görevleri saha içine yabancı madde atanlar tespit etmek ve 90 dakika boyunca tribünleri izlemek olan güvenlik görevlilerinden birinin olayları gülerek izlemesi de objektiflere böyle yansıdı.
AVRUPA'NIN BAŞ AĞRISI
2006 yılında Zaragoza'da oynanan maçta Barcelona'lı Samuel Eto'o ırkçı tacizler nedeniyle sahayı terketmek istemiş, İspanya ayağa kalkmıştı.
Atletico Madrid taraftarı, her Real Madrid maçında Brezilyalı Marcelo'ya yönelik ırkçı tezahüratları yüzünden ülkede büyük tepki çekiyor.
Fenerbahçe'yi de çalıştıran İspanya'nın eski hocası Luis Aragones, oyuncusu Reyes'i motive etmek amacıyla Arsenal'li takım arkadaşı Henry'i kastederek "O siyah pislikten daha iyi olduğunu göster" dediği medyaya yansımış ve tüm dünyada büyük tepki çekmişti. Henry, bu olayın ardından sponsoru Nike ile birlikte ırkçılığa karşı kampanya başlatmıştı.
Anzhi'de forma giyen Roberto Carlos'a önce Zenit ardından da K.Sovetov maçlarında rakip taraftarlar muz atmışlardı.Holandalı efsane Johan Cruyff'un, önceki gün eski futbolcu Edgar Davids'e "Sadece siyah olduğun için Ajax'ın yönetimindesin" dediği ortaya çıktı.Fildi şi Sahil'li Zoro, İtalya'da Messina forması giydiği 2005 yılında Inter taraftarının maymun tezahüratının hedefi olmuştu.
AMAN UCHE DUYMASIN!..
Türkiye'de Fenerbahçe ve İstanbulspor'da 13 yıl forma giyen ve Türk vatandaşlığına geçen Uche Okechukwu, (Deniz Uygar) yıllar önce Premier Lig'den gelen teklifleri Ada'da ırkçılık olduğu ve Türkiye'de huzurlu olduğu için reddettiğini açıklamıştı.
Nouma: "O adam ırkçı değil! "
Beşiktaş-Galatasa ray derbisinde ırkçı tezahürat yapıldığı iddialarına, siyah-beyazlı tribünlerin sevgilisi olan ve uzun yıllardır Türkiye'de yaşayan Pascal Nouma sert çıktı. Kartal'ın efsane Fransız yıldızı "Beşiktaş'a ırkçı diyenlere inat, ilk maç kapalı tribünde sete çıkacağım, ben öyle bir suçlamayı kabul etmiyorum. Bir kişinin görüşünü milyonlarca taraftarı olan Beşiktaş'a mal edemeyiz, o şahsı ben de kınıyorum. BJK TV'de o açıklamayı yapanı tanımam, ben onun ırkçı değil, olduğunu düşünüyorum.
 


Masha

Masha

Üye
Hak edene bunlar müstahaktır.
 
haltie

haltie

Üye
Tribün lideri ermeni asıllı en unutulmaz futbolcuları ferdinand pascal ikiside zenci.Etoya ispanyada ırkçı saldırılar olunca hepimiz etoyuz hepimiz zenciyiz pankartını açıp dünyada yankı uyandıran bir kulüp.

Taraftar her şeyi yapar volkana küfür eder q7e küfür eder eboue ye küfür eder.Bunun adı ırkçılık değil.sadece eğitimsizlik.Türkiyede hiç bir takım taraftarının ırkçılık yapacağını sanmıyorum kaldı ki beşiktaş yapsın.





 
  • Beğen
Tepkiler: y n s c n
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Bence Eboue nin sallaması bu ...
Kesinlikle ırkçılık yapıldığına inanmıyorum . Ülkemizdeki bütün takım taraftarları zencilere karşı hep bir sempati duymuştur .
 
  • Beğen
Tepkiler: haltie
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt