Bizi acılarla akraba ettiler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Bizi acılarla akraba ettiler
1 Şubat 1979’da öldürülen Milliyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü ve Başyazarı Abdi İpekçi’yi anma töreninde Toplumsal Bellek Platformu adına konuşan Metin Göktepe’nin ablası “Bizim acımızın zamanaşımı yok. Adaletin de olmamalı” dedi





Hain bir saldırı katledilen Milliyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçi, ölümünün 32. yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. İpekçi ailesinin yanı sıra çalışma arkadaşları ve sevenlerinin de katıldığı törende, suikast ve saldırılar sonucu aynı acıyı yaşayan aileler de İpekçi’nin kabri başındaki anmadaydı.
Toplumsal Bellek Platformu adına konuşan gazeteci Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe Türkmen, “Bizim acımızın zaman aşımı yok. Adaletin de olmamalı. Bu tür cinayetlerin her birinin, insanlığa karşı işlenmiş suçlar kapsamına girmesi için düzenlemelerin bir an önce yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Aynı acıyı yaşadılar
Maçka’daki evinin bulunduğu sokakta 1 Şubat 1979’da suikasta kurban giden Milliyet gazetesi Genel Yayın Müdürü ve Başyazarı Abdi İpekçi için dün mezarı başında düzenlenen anma törenine, İpekçi’nin eşi Sibel İpekçi, kızı Nükhet İpekçi İzet, damadı Engin İzet, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Devecioğlu ile aralarında Nail Güreli, Tufan Türenç ve Sami Kohen’in de bulunduğu çok sayıda gazeteci katıldı.
Bu yılki anma törende, İpekçi ailesiyle aynı acıyı yaşamış aileler de yer aldı. Yakınlarını suikast ve saldırı sonucu kaybetmiş ailelerin oluşturduğu “Toplumsal Bellek Platformu”nun üyeleri Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in oğlu Arat Dink, gazeteci yazar Ümit Kaftancıoğlu’nun gelini Canan Kaftancıoğlu, gazeteci Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe Türkmen, halk ozanı Nesimi Çimen’in oğlu Mazlum Çimen, Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak da İpekçi ailesini yalnız bırakmadı.

‘Acılarımızın zamanaşımı yok’
Babasının mezarı başında kısa bir açıklama yapan Nükhet İpekçi İzet, anma törenine yeni kuşakların da gelmeye başladığını belirterek, “Gençler, bu sorgulamayı yapmak için hep birlikte ve gelecek kuşaklar adına geliyorlar” dedi.
Milliyet ailesine eksilmeyen destekleri için tebriklerini iletmek istediğini söyleyen Nükhet İpekçi İzet, babasının gizli ailelerinin bulunduğunu, bunlardan birinin de Galatasaray Lisesi camiası olduğunu söyledi.
Bir diğer ailenin de kurdukları Toplumsal Bellek Platformu olduğunu ifade eden İzet, sözü, ortak düşüncelerini paylaşmak üzere platform üyesi Meryem Göktepe Türkmen’e bıraktı.
“Biz Toplumsal Bellek Platformu üyeleri, bu ülkede payımıza düşen acıları ta can evimizde yaşamak zorunda kaldık. Bizi acılarla akraba ettiler. Acının ve adalet arayışlarının birleştirdiği geniş bir aile olduk. Büyümesini hiç istemediğimiz bir aile” diyen Türkmen, yetkililere de şu sözlerle seslendi: “Dünü aydınlatamayanlar, yarınları karartanlar arasında olmayı ilelebet sürdürecekler.”

‘Bir damla kan akmasın’
Karşıtının özgürlüğünü de savunmayı görev bilen Abdi İpekçi için bir araya geldiklerini ifade eden Türkmen şöyle devam etti: “Bizim acımızın zaman aşımı yok. Adaletin de olmamalı. Çünkü artık bu tür cinayetlerin her birinin, insanlığa karşı işlenmiş suçlar kapsamına girmesi gerektiğini biliyoruz. Uygulamaya geçilmesi için gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılmasını bekliyoruz. O meşhur failin artık bir damla daha kan akıtmasını istemiyoruz. O yüzden bir damla gözyaşının daha boşa akmasına izin vermeyeceğiz. İntikam almak istemiyoruz. Adaletin sağlanmasını bekliyoruz.”

Karanlık güçler
Törende konuşma yapan TGC Başkanı Orhan Erinç de İpekçi’den bu yana 32 yılda 49 gazetecinin daha aşağılık saldırılar sonucunda yitirildiğini hatırlatarak şunları söyledi:
“O zaman, sadece tetikçinin yakalanmasıyla yetinmeyip arkasındaki karanlık güçlere de ulaşma olanağı bulabilseydik, daha sonra aramızdan alınan Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu gibi meslektaşlarımızı kaybetmeyebilirdik.”
Tören, İpekçi için okunan duanın ardından mezara karanfil bırakılmasıyla sona erdi.



Abdi İpekçi’nin mezarı başındaki törende önce konuşmalar yapıldı, ardından dua edildi.


DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de törene katıldı ve Nükhet İpekçi İzzet’le görüştü.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

TheNightMare.
Cevap
0
Görüntüleme
345
TheNightMare.
greenmile
Cevap
0
Görüntüleme
546
greenmile
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
331
HeiLmasTer®


Üst Alt