''Bizde Türkiye'de Kiliselerin Çan Kulesi Kaldırılsın Diye Bir Referandum Yapalım mı?''

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
''Bizde Türkiye'de Kiliselerin Çan Kulesi Kaldırılsın Diye Bir Referandum Yapalım mı?''
İSVİÇRE'de yapılan referandum sonucu cami minaresi yapımının yasaklanmasına tepki gösteren Eğitim- Sen Antalya Şubesi Başkanı Bünyamin Seçme, "Antalya'da iki kilise var ama biz ikilik yapmıyoruz.

İsviçre'de yeni minare inşası konusunda yapılan referanduma ilişkin Türk Diyanet Vakıf Sen binasında basın toplantısı düzenleyen Türkiye Kamu Sen Antalya İl Temsilciliği, karara tepki gösterdi. Basın toplantısının yeri olarak sendika binası yerine özellikle Türk Diyanet Vakıf Sen binasını seçen Kamu Sen adına açıklamayı Eğitim-Sen Antalya Şubesi Başkanı Bünyamin Seçme yaptı. Minare yasağına tepki gösteren Seçme, "Biz de Türkiye'de kiliselerin çan kulesi kaldırılsın diye bir referandum yapalım mı? İsviçre ve Avrupa şunu iyi bilsin ki biz onların seviyesine düşmeyeceğiz. Yaradılanı yaradandan dolayı sevmeye ve saygı göstermeye dün olduğu gibi bugün ve yarın da devam edeceğiz" dedi. Referandumun Avrupa'nın gerçek yüzünü gösterdiğini ileri süren Seçme, 2Bu durum minare üzerinden İslam'a ve Müslümanlara açık bir tahammülsüzlüktür. Minareler insanları yaratan Allah'ın birliğini ifade eden estetik bir görüntüdür. Bundan başka bir mana ve anlam taşımaz. Minare üzerinden dini değerlerin tartışma konusu yapılması ve İslam'ın bir kez daha şiddetle özdeşleştirilmesi bütün Müslümanları derinden yaralamıştır" diye konuştu.
Antalya'da iki kilise olduğunu ve kentte yaşayan yabancıların ibatelerini burada yaptığını belirten Seçme, "Çan çalıyor ama biz kimseye ikilik yapmıyoruz" dedi. Seçme, şunları söyledi:
"Türkiye'ye her zaman insan hakları dersi vermeye kalkışan ve 1915 olaylarını soykırım olarak gören Ermeni yalanlarına sahip çıkarak şerefli tarihimizi karalamaya çalışan İsviçre, din ve kültür farklılıklarını bir kırılma ve çatışma hattına dönüştüren bu yaklaşımıyla insanlık onurunu çiğnemiştir. İsviçre'nin bu iki yüzlü tavrını ve ayıbını şiddetle kınıyoruz ve bu ayıptan dönmeye davet ediyoruz."

dinccine

Üye
Biz onlar gibi 2 yüzlü değiliz

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Yürümeyen eşeğe dayak atmak gerek ... Madem öyle , madem onlar değer vermiyor biz neden verelim ? Bu hususlar hoş görüye gelmez ...

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Biliyorum ... Yap yap sonra geri çek ... Pişman olacağını bile bile, tepki alacağını bile bile bunu yapıyorlar...

Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
Aslında kısasa kısas olarak yapılabilir fakat ,,

Biz onlar kadar çirkinleşemeyiz ..

Biz onların inandığı peygamberin ismini doğan çocuklarımıza veriyoruz . Ama onlar hazmedemiyorlar .

--------------- Ekleme ---------------

Aslında kısasa kısas olarak yapılabilir fakat ,,

Biz onlar kadar çirkinleşemeyiz ..

Biz onların inandığı peygamberin ismini doğan çocuklarımıza veriyoruz . Ama onlar hazmedemiyorlar .

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Biz yapsak bir sürü kılıf uydururlar her zaman yaptıkları gibi

zibidi39

zibidi39

Üye
bız yapamayız cunku malesef bazı ulkelere baglı yasıyoruz hadı yaptık dıyelım arkamızda kım durucak ? suudilermı ? iranmı?endonezyamı? onlar ypınca arkalarında fransa italya almanya gıbı devler duruyor

'Davut

'Davut

Üye
İsviçre yüzünü belli etdi ....
biz kaldırırsak çok iyi olur....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...