"Biz şike yapmadık"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
"Biz şike yapmadık"


“Bu davanın ne olduğunu Yargıtay’ın sonunda göreceğiz. Biz, en az, ‘Biz temiziz’ diyenler kadar temiziz. Biz şike yapmadık”

“Silahlı suç örgütünden yargılamaya çalıştılar. Kapıdan teskereyi verdiler. Evimde 4 tane ruhsatlı silah vardı. Aramadılar bile”

“Hukuki süreç devam etmese çok şey anlatırım ama bu operasyonları yapanlar üzülürler! Belgeler koyacağım ortaya”

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, tahliye olduktan sonra ilk kez canlı yayına katıldı. NTVSPOR’da Fuat Akdağ, Güntekin Onay ve Rıdvan Dilmen’in sorularını yanıtlayan Yıldırım; 3 Temmuz süreci, Alex krizi, kulübün projeleri başta olmak üzere birçok merak edilen konuyu yanıtladı. Yıldırım, devam eden dava süreciyle ilgili konuşurken kendini frenlemeye çalıştı ve nihai karar sonrası ses getirecek birçok açıklama yapacağını ima etti. İşte Aziz Yıldırım’ın açıklamalarının önemli bölümleri...

- Yargı süreci devam ettiği için hukukçular ‘bu konuda yorum yapma’ diyor. Bir gün konuşacağız elbette. Yaşadığımız süreç sadece Fenerbahçe’nin yaşadığı bir süreç değil. Fenerbahçe’nin yaşadığı sürecin de Türkiye için bir şans olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe’den başka da hiçbir camia bu sürecin altından kalkamazdı.

- Biz şikeden dinlenmedik. Silahlı örgütten dinlendik. Kimler silahlı örgütten dinlendi. Giresun’da Olgun Peker. Onun da kendim gibi suçsuz olduğuna inanıyorum. Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım dahil edilmek istenirken o da monte edildi. Evimde 4 tane ruhsatlı silah vardı, evimi aramadılar. Kapıdan geldiler, teskereyi gösterdiler, gittim.

- Benim mezarımın yeri belli, burada. Beni kimse kaçıramaz. Yargıtay’ın neticesi ne olursa olsun. Ben çok şeyler anlatırım, bizimle ilgili bu operasyonu yapanlar çok üzülürler. Belgeler koyacağım ortaya.

‘Fenerbahçe şike yaptı diyorsanız...’
- Şiddet yasası 14 Nisan’da çıktı. Operasyon yapıldıktan sonra biz Metris’e giderken mahkeme savcılık ifadelerinden sonra Metris’te teslim tutanaklarında 6222’nin bilmem kaçıncı maddesindeki şike suçundan yazıyordu. Halbuki ben silahlı örgütten dinlendim. Sonra mahkemeler başladıktan sonra baktılar ki bu da olmuyor, dediler ki ileride cebir ve şiddet olabilir. Öyle suçladılar.

Bu mantıkla bu hadiseyi oturttular.
- Şikeyle ilgili her şey varsayımla. Diyorlar ki ‘Aziz Yıldırım, İbrahim Akın’a 100 bin Euro verdi. Ben verdiysem parayı ya kendi hesabımdan çıkardım ya da kulübün hesabından. Hesaplarımı didik yaptılar incelettiler, hiçbir şey yok. Kulübün hesaplarını incelettiler, orada da aleyhimize bir şey yok.

- Kardeşimin, Ali Yıldırım’ın konuşmasında ayın 23’ünde tutanak var. Emniyetin kendi içinde tutanak var, 25’indeki konuşmaya atıf ediyorlar. Yahu 25’inde daha konuşmamışım ki... Tapelerde Mahmut Özgener bana diyor ki, ‘Tatile gidiyorum’ filan. Ben de diyorum ki; ‘Kenan beye (Yaralı) ben gerekeni yaptım’. Ben şike yaptım diye söyleyebilir miyim veya bunu resmi mi yaparım!

- Bu konuşmalarla ‘Fenerbahçe şike yaptı’ diyorsanız, o zaman Türkiye’de kimse ‘Ben yapmadım’ diyemez. Bir kulüple ilgili şikayet ediyorsunuz, diyorsunuz ki; ‘Burada anarşistçe konuşmalar var.’ Gereğini yapmıyorlar.

‘Aziz Yıldırım, İbrahim Akın’a 100 bin Euro verdi’ diyorlar. Hesaplarımı didik didik ettiler, aleyhime bir şey yok

‘Aldığım oyuncuyu transfer eder miyim!’

- Cemil Turan, Yılmaz Vural, İbrahim Akın... Hepsine şunu söylediler: ‘Aziz Yıldırım’la ilgili bilgi ver.’ Sonra gazeteciler. Adam gidiyor savcıya diyor ki; ‘Bana şikeyle ilgili hiçbir durum gelmedi.’ Sonra 3 ay sonra diyor ki; ‘Ben şikeyle ilgili neler biliyorum ohooooo...’

- ‘Sivas’a para gitti’ diyorlar. Komutan, vali, belediye başkanı gelip ifade veriyor, o çantanın ne olduğunu anlatıyor. Yahu siz milyon Dolar’lar olsa arabanın bagajına mı koyarsınız. Benim 50 bin Dolar’ım olsa yastığın altına koyarım, sabah kalkınca da yerinde duruyor mu diye bakarım.

- Emenike’yle ilgili iddialar. 9 milyon Dolar verip, transfer ettik. İddialar varsa, e yarın o sizi satarsa!.. Ankaragücü’nden Serkan (Kırıntılı) diye pırıl pırıl bir çocuk aldık. Sezer var... (Öztürk) Savcı kendisi söyledi, ‘Tertemiz çocuk’ diye. ‘Tertemiz’ dedi, adamı mahkum ediyorlar ya! Yahu ben satın aldığım (şikeyi ima ediyor) oyuncuyu, yarın kulübe transfer eder miyim. Şüpheye düşersin.

Savcı Berk itiraf etti: ‘Bu dava 2-3 ayda unutulur sandık. İsteseydik Ali Koç’la Özaydınlı’yı da alırdık’

‘Bizim maç oynanırken, balık gidiyor!’

- ‘19 maçta şike var’ dediler, nereye geldik. Şu an 7 maç. Sadece biz değiliz ki, Beşiktaş, Sivas, Trabzon var. Ben örgüt lideri olamam. Böyle bir örgüt kuracak olsaydım, 2006’da da kurardım, 2011’de de kurardım. Onlarla ilgili tapeleri işleme koysalar, bakın neler olacak! ‘Sivas’a balık gitti’ diyorlar. Saat sekiz buçukta balığa gidiyor, biz maç oynarken! Adam balıkçı olabilir de, gece mi gidiyor!

- Mehmet Yıldız ‘Bize geldiler’ dedi, bizle ilgili bir şey var mı? ‘Fenerbahçe geldi bize teklif yaptı’ desinler, ben hiçbir şey söylemeyeceğim. Varsayımla olmaz. 105 yıllık bir kulübü böyle lekemeleyelim. Öyle zannediyorum ki bu operasyonu başlatanlar da şimdi üzülüyorlardır.

- Savcı Mehmet Berk 3 tane konu söyledi. Bir, ‘Biz bu davanın 2-3 ayda unutulacağını söyledik’ dedi. Bu vahimdir. Demek ki bu şike davası değil. İki, ‘Ali Koç’la, Murat Özaydınlı’yı da alırdık’ dedi. O da çok vahim. Yani suçu olanı, olmayanı alıyorsunuz demek ki. Üç, ‘Basında yazılanların yüzde 90’ı yalandı’ dedi. Bunları görevden alınmadan söyleyeceklerdi. Ama görevden alındıktan sonra söylediler. Demek ki vicdanen rahatsızlar.

Aramıza nifak sokmaya çalışıyorlar

“Şekip Bey (Mosturoğlu) ve İlhan Bey’le (Ekşioğlu) aramıza nifak sokmaya çalışıyorlar. Biz birbirimize küseriz de darılırız da. Şu dava dosyasının içinde ne varsa, hepsinin mesulü benim. Mahkemede de söyledim, ‘Bu insanları yollayın, ben buradayım, her şeyin sorumlusu benim’ dedim. İkisiyle ilgili de bir yaptırımım yok. Olsa, yönetime alır mıyız! Şikeyle ilgili bir şey yok ki”.

‘Sokaktan gelmedik’

“Şekip Bey’in gizli tanık olduğu iddiası terbiyesizliktir. Gizli tanık meselesi olsa biz bilirdik. Böyle iftira atılmaz. Gizli tanık zaten ceza almaz. Şekip bey ceza aldı. Gizli tanık olman için bir şeyleri yapman lazım, o işlerin içinde olman lazım. Öyle bir şey yok. Biz şike yapmadık. Kafanızdan geçeni şike diye yorumlayamazsınız. Kanun şike eylemi için, ‘Bir tarafta yönetici başkan olacak, diğer tarafta da yönetici başkan olacak ve sporcular olacak. Ve menacerler filan aracılar olacak’ diyor. O zaman şike olur. Böyle bir şey yok ki. Biz sokaktan gelmedik, sokak insanı değiliz. Hepimizin çevresi var. Bu yönetici arkadaşların hepsi ben burada olduğum sürece onlar da yönetimde olacaklar.”

Esprileriyle güldürdü

Programın genelinde sakin olduğu gözlenen Aziz Yıldırım, zaman zaman yaptığı esprilerle yaklaşık 4 saat süren sohbete renk kattı. Yıldırım, Güntekin Onay’ın ‘Zor günler geçirdiniz’ yorumu üzerine, ‘Hiç geçirmedim. Gayet iyiyim’ yanıtı verirken, yine bir başka soru hazırlığında olan Güntekin Onay’ın ‘Başkanım’ yerine, ‘Hocam’ diye hitap etmesi üzerine, gülerek şu yanıtı verdi: “Hocam ben konuşurum isterseniz.” Yıldırım, bir reklam arası öncesinde ise yine Güntekin Onay’a hitaben, “Topu atıyorsun, konuşturmuyosun” şeklinde karşılık verdi.
CAS davası ülke menfaati için...

“CAS davasında Fenerbahçe yönetimi hem Türkiye Cumhuriyeti’nin menfaatleri hem de kendi menfaatleriyle ilgili olarak çekilmiştir. Fenerbahçe Cumhuriyeti’nin kazancı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kazancı neyse odur. Her şey kalkar, bu lekeler kalkmaz. Fenerbahçe’yi kimse ‘şike yaptı’ diye böyle basit şeylerle suçlayamz. Bakın yine söylüyorum. Ömrüm yettiği kadar bu olayla mücadele edeceğim. Fenerbahçe camiası bunu hak etmedi. Her şeyi yaparsınız, bizi de o tasın veya kovanın içine koyarsınız, biz de çekeriz. Ama bugün olan biteni yalnızca bize yapılan bir operasyon gibi göstermek, Türk sporuna yapılmış bir yanlıştır.”

TFF Başkanı’ndan başkasını aramam

“Hiçbir kuruma, kurula baskım olmadı. TFF son seçimi ben olmasam yapamayacaktı. Mehmet Ali Aydınlar’ın seçildiği seçimde Ankaraspor Başkanı Melih Gökçek, 2 ve 3. Lig kulüpleri birbirlerine küfür ediyorlardı. Divan kurulunda Şekip vardı. Time out (mola) istedim. Aramız olmamasına rağmen Melih beyle konuştum. Mutfağa gittik konuştuk. Anlaştırdım onları. Olmasaydım o gün Türk futbolu seçim yapamıyordu. Hiçbir secimde kimseyi önermedim. Hiçbir yere bir isteğim olmadı. Ben hep TFF başkanlarını tanırım, ‘sizi tanırım kardeşim başkasını tanımam’ dedim. TFF Başkanı’ndan başkasını da aramam.”

O fotoğraf benim için gururdur

“İçeride resmimi çektiler. Çekene dedim; ‘Bu bir yerde çıkmasın.’ Dedi ki; ‘Ben Fenerbahçeliyim.” Sonra resmimiz çıktı! O gazeteciyle o polisin arasındaki ilişkiyi de biliyorsunuz. Ben polisten şikayetçi değilim, polise kim ne yaptırdı! Bu konularla ilgili çok şey biliyorum. Fotoğrafın yayınlandığı o gazetenin muhabirlerini sokmuyoruz, daha da ileri gideceğim. Patronlar seviyesinde konuşuyorum şimdi. Benim dışımdaki insanların kelepçeli, kimlerin ne resimleri var. Ne olacak, olabilir insandır.”

Şampiyon olduk içeri alındım

“Bakın ben yüz kızartıcı şuçla ilgili içeri girmedim. Bana savcı bizzat kendisi söyledi, 3 avukatım yanımdaydı. Savcı ‘Eğer Fenerbahçe şampiyon olmasaydı, biz bu operasyonu yapmayacaktık’ dedi. Ben Fenerbahçeyi şampiyon yaptım diye içeri alındım. Fenerbahçe şampiyon oldu diye biz içeri alındık. Savcı bile bunu söylüyor.”

Toroğlu’nu ben kovdurmadım

‘Ertan Bey’e (Özerdem - Lig TV Genel Müdürü) açıkça söyledim. ‘Erman Toroğlu zarar veriyor’ dedim. Çıkıyor diyor ki; ‘efendim buradan olmaz, şuradan olur.’ Bir futbolcu (Ümit Karan) yeni evlenmiş, onunla ilgili soru soruyor. Yoksa ilk çıktığında elinde sopa, zevkle seyrediyordum. Erman Toroğlu’nun, Mahmut Özgener’le konuşması var. Aziz Yıldırım söylemiş mi? 14 yıldır
başkanım, bir tanesi söylesin.”

Hakemlere hediye alınıyor

Basketbolda Avrupa Kupası maçlarını yönetmeye gelen hakemler için önce Kapalıçarşı’ya hediye almaya gidiliyor. Adamları alıştırmışlar. Zaten federasyon organize ediyor. Bazı şeyler vardır yapılır ama bu şimdi satın alma anlamına gelmiyor. Bu şimdi şike mi? Ben karar aldım, bu uygulamayı kaldırdım. Ondan sonra oynadığımız bütün maçları kaybettik. Bunları kimse söylemeye cesaret edemiyor.
 


DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Fenerbahcenin başkanı olduğundan bir kez daha gurur duydum ... ;)

Büyüksün Aziz Başkan ... Aynen böyle devam .;)
 
greenmile

greenmile

Üye
abi zaten şikeye inanan insanların gerçekten şikeye inandıklarını sanmıyorum onların tek sorunu aziz yıldırım ve fenerbahçe onların kötülüğü için yapmayacakları şey yok.

Akıl ve ruh sağlığı yerinde olan şike olmadığını İbb-Beşiktaş ya da İbb-Fenerbahçe maçını izleyerek anlar,gerisi faso fiso.
 
Jomolocco

Jomolocco

Üye
Zaten şike yaptık diyen cikmaz
 
  • Beğen
Tepkiler: haltie
MasteLaa

MasteLaa

Üye
Çok zeki adam helal :)
 
haltie

haltie

Üye
O değil de geçen eski sivasspor fenerbahce maçlarini özet veriyordu lig tvde son on yılın açıkçası ben o maçı izlememistim yanımda fanatik fenerli bir arkadaş vardı çocuk gülmekten komaya girdi korcanin yediği goller karşısında kanalı değişmek istedi :D harbiden ben ilk kez gördüm o neydi ya ay top elimden kaçtı aa top orayamı gitti gibi edalarla kalecilik yapmış:D insanın aklına tuhaf şeyler geliyor:) şike yok ama yapmaz kimse herkes cennetlik
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Halit bu lig de ne komik goller oluyor , sen geride kalmışssin epey ...:)
 
haltie

haltie

Üye
Evet bolca oluyor ama o çok komikti yani herkes anlatti ben o kadar beklemiyordum büyük rastlantı olmuş o maçta şans işte :)
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Ona benzer golü o maçta volkan da yemişti ... O da çok komikti gerçekten ...:)
 
haltie

haltie

Üye
Sans işte ya onun tabi bir değil bir kac pozisyonu var o yüzden kötü rastlantı olmuş yoksa imkan yok yani öyle bir şeye
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
selçuk un galatasay kalecisi franco ya attığı gol gibiydi :ehe
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt