Biyoteknoloji nedir ve tarımda hangi alanlarda kullanılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Biyoteknoloji nedir ve tarımda hangi alanlarda kullanılır?
Biyoteknoloji nedir ve tarımda hangi alanlarda kullanılabilir merak ediliyor. Bizde sizlere makalemizde Biyoteknoloji nedir hakkındaki bilgileri detaylı olarak sunuyoruz.

Biyoteknoloji, 20.yy'ın sonlarında gelişen bir bilim dalıdır. Biyoteknoloji nedir sorusuna şu cevap verilebilir: DNA teknolojisiyle bitki, hayvan ve mikro-organizmaları geliştirmek, doğal olarak elde edilmeyen ya da çok az elde edilen, az bulunan maddeleri elde etmek için kullanılan teknolojilerin tümünü kapsayan bir disiplindir. Biyoteknolojinin uygulama alanlarını ise şöyle sıralayabiliriz:

1. İnsan sağlığı için protein üretimi.
2. Hormon, antikor, vitamin, antibiyotik üretimi
3. Yeni sebzelerin veya meyvelerin üretilmesi
4. İnsandaki zararlı genlerin zayıflatılarak yok edilmesi
5. Aşı, pestisit, tıbbi bitki üretilmesi
6. Yapay organ ve doku üretimi

ÜLKEMİZDE BİYOTEKNOLOJİ'NİN GELİŞİMİ:
Türkiye'de biyoteknolojik çalışmalar henüz çok yeni. Daha üç sene öncesine kadar herhangi bir derli toplu çalışma yoktu. Şuan ise bazı üniversitelerimizde biyoteknoloji bölümleri açılmış ve çalışmalar başlatılmıştır. Ayrıca özel teşebbüs ve şirketler biyoteknoloji firmaları kurmuşlardır.
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Bu İşte En İyi Üniversiteler Bence.Hem Genç Kişiler Hemde Meraklı Beyinler Sayesinde Çoğu Kanser Vakalarında Bile İlerleme Kaydeden Türk Öğrenciler Yerli Çalışmalar Mevcut.Tşkler :)
 


Üst Alt