Bitexen TESFED Türkiye Kupası

Sponsorlu Bağlantılar

gonyalı

gonyalı

Üye
    Konu Sahibi
Bitexen TESFED Türkiye Kupası
Türkiye E-Spor Federasyonu’nun (TESFED) tek resmi turnuvası bu yıl "Bitexen TESFED Türkiye Kupası" adıyla ikinci kez hayata geçiriyor.
Türkiye’nin her yerinden 16 yaş ve üzeri tüm esporcuların katılımına açık olacak Bitexen TESFED Türkiye Kupası’na başvurular, 25 Eylül’de başlayacak. Ekim ayında başlayacak organizasyonda, her hafta sonu bir oyunun elemeleri ve finali gerçekleştirilecek. Tüm karşılaşmalar Red Bull Twitch ve TESFED Youtube kanallarından canlı yayınlanacak.
Turnuva hakkında bilgi veren Bitexen Teknoloji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Cenk Erdem, “Türkiye sahip olduğu genç nüfusu, espor lig turnuvaları ve federasyonuyla birçok Avrupa ülkesine göre çok daha ileri bir seviyede konumlanıyor. Bitexen Teknoloji A.Ş. olarak, ülkemizde esporun gelişmesine katkıda bulunmak bizim için elzemdi ve biz de ülkemizin ilk resmi espor turnuvası olan TESFED Türkiye Kupası'na sponsor olduk. Bu yılki turnuvanın en önemli özelliği TESFED tarafından yapılacak seçim ile Türkiye’nin ilk espor Milli Takımı’nın oluşturulmasına vesile olacak olması. Bitexen olarak böylesi önemli bir adımda TESFED’in yanında olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Federasyonun kuruluşundan bu yana en büyük hedeflerinin Türkiye’yi espor alanında dünya çapında bir marka haline getirmek ve bu sporu geniş kitlelere sevdirmek olduğunu kaydeden TESFED Başkanı Alper Afşin Özdemir, Türkiye’nin, genç nüfusuyla esporda büyük potansiyeli olan bir ülke olduğunun altını çizdi. Özdemir, lisanslı sporcu ve kulüp sayısının devamlı artış gösterdiğini belirterek, “Eylül 2019 tarihi itibariyle 29’u kadın olmak üzere toplam 546 lisanslı esporcu, 55 tane de tescilli espor kulübü bulunurken, Eylül 2020 itibariyle; lisanslı kadın esporcu sayısı 164, erkek esporcu sayısı 1.850 olmak üzere toplam sporcu sayısı 2.014 ’e, kulüp sayısı 100’e yükseldi. Ayrıca 2019’da 3 olan espor salonu sayısı 17’e çıktı” bilgisini verdi.
Turnuvası yapılacak oyunlar, Pes, Fifa 20, Zula, CS:Go, Rocket League, Dota 2, Tekken 7, Pubg ve Pubg Mobile’dan oluşacak. Kazananlar Türkiye’yi uluslararası turnuvalarda temsil edecek.
 

Benzer Konular



Üst Alt