Bitcoin ve Atmleri

Sponsorlu Bağlantılar

gonyalı

gonyalı

Üye
    Konu Sahibi
Bitcoin ve Atmleri
Fiziksel parayı Bitcoin’e veya diğer kripto para birimlerine aktarmanın en kolay ve en hızlı yollarından biri olarak görülen ve dünya çapında faaliyet gösteren Bitcoin ATM’lerinin sayısında son zamanlarda gözle görülür bir artış yaşanmaktadır.
Norveçli finansal hizmetler şirketi AksjeBloggen tarafından açıklanan araştırma göre, 2020 Eylül ayı itibari ile toplam Bitcoin ATM sayısı 9.680’e ulaştığı görülmektedir. Ancak bu haberin yayımlandığı tarih itibariyle yapılan kontrolde ise toplam sayının 10.000’i geçtiği görülmektedir.
Bitcoin ATM’leri İzleme platformu ’ın yayımladığı veriler neticesinde, şu anda 71 ülkede kullanıcıların nakit karşılığında Bitcoin ve altcoin alıp satmalarına izin veren 10.016 ATM bulunmaktadır.
BTM olarak da bilinen Bitcoin ATM’leri, yatırımcıların Bitcoin veya herhangi bir birimine hızlı erişimini sağlamaktadır.
Kurulan makinenin özelliklerine bağlı olarak, kripto para sahipleri BTM üzerinden Bitcoin Cash ( BCH ), Ether ( ETH ), Dash ( DASH ), Litecoin ( LTC ), Zcash ( ZEC ), Monero ( XMR ), Dogecoin ( DOGE ), Tether ( USDT ) ve Ripple (XRP) dahil olmak üzere bir çok büyük kripto para birimlerini satın alabiliyor ve çekebiliyorlar.
Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve İngiltere gibi gelişmiş ülkeler dünya genelinde en çok BTM’ye sahip olan ülkelerin başında gelmektedir. Bunun yanında diğer ülkelerde de ’leri gözle görülür şeklide artmaya başladı.
Coin ATM Radar tarafından alınan verilere göre 2017 Aralık ayında var olan BTM sayısı toplamda 1.932 adetti. Aradan geçen bir yılın sonunda bu rakam % 107 artışla 4.009’a yükseldi. 2019 yılına geldiğimizde 5795’e ulaşan BTM sayısı 2020 yılında da artışına devam etti ve toplanda 10.000’i geçen BTM sayısına ulaşıldı.
 

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
1
Görüntüleme
228
gonyalı
Baydırman
Cevap
9
Görüntüleme
473
DeV/AsA
_YldZEneS_
Cevap
3
Görüntüleme
716
gonyalı


Üst Alt