Karavelaa
Üye
Benimkisi ile alakası yok
Doğru sele yüksekliği ayarı,herkes kendine göre ayarlasın
.Ben resmen mercedes'e biniyomusum ya 
Benimkisi ile alakası yok
Doğru sele yüksekliği ayarı,herkes kendine göre ayarlasın
.Ben resmen mercedes'e biniyomusum ya 
sağlık problemleriBen ayağım demeyince sevmiyorum yaa. Zaten hızla işim olmazçok fark yapıyor mu sele
dediyin gibi yapılırsa bisklet kulanırken pedala tam güç kulanılmazsağlık problemleri
Önemli bir konu olduğu için alıntılıyorum;
"Öncelikle Selenin yere paralel düz olmasını sağlamalıyız. (sekil 1)
Sele Boyu ayarı için birkaç yöntem kullanılmaktadır.
– Bisiklet selesine oturduğumuzda ayakuçları yere dokunmalıdır.
– Seleye oturduğumuzda sağ pedal aşağıda iken sağ ayak topuğumuzu pedal üzerine koyduğumuzda bacak dik olarak açılmalı ve pedala oturabilmelidir. ( tabii vücudumuzu sağa sola eğmeden ) (sekil 2)
– Diğer bir yöntem pedala ayağımızın en geniş noktası bastığında ve pedal en alt noktada iken dizimizin merkezinden sarkıtacağımız ucunda ağırlık takılı bir ip pedalın orasına gelecek şekilde merkezlenmelidir."
98 model bisan Ön amortisoru gecen sene taktirdim yayli olmasina ragmen gayet yumusakkadro haric her yeri degisti
sele borusuda artik kadroya kaynamis cikartip degiştiremiyorum
![]()

Yavv bu ortada ki amortisörü yumusatabilir miyiz?
Bu bisikletimide caldilar hurdaci calmis baskasina satmis bir kac gun sonra okudugum okulun bahcesinde cocugun teki dolasirken gordum hemen aldim elinden sonra babasini filan cagirdi dedim benim bisikletim calip size satmislar diye sonra gittiler cok mutlu olmustum buldugumaBenim çalınan da sert inince kaldırımdan fıst fıst ediyordu.Tabi bilirim amortisörün de zevki başka.

Dönmüyor ki namussuzEvet sadece sağa veya sola doğru çevireceksin.

AhahhaBu bisikletimide caldilar hurdaci calmis baskasina satmis bir kac gun sonra okudugum okulun bahcesinde cocugun teki dolasirken gordum hemen aldim elinden sonra babasini filan cagirdi dedim benim bisikletim calip size satmislar diye sonra gittiler cok mutlu olmustum bulduguma![]()
geçmiş olsun. Benim başıma böyle bir durum gelmedi çok şükür. [emoji1]
Fotoğrafını buraya koyabilirsen bakayım.Dönebilen mekanizmalar belli oluyor zaten.Dönmüyor ki namussuz![]()
benim maşa seninkinin aynisiydi sulu zeminde duvara bodoslama girince yamuldu sonra amortisore gectimBunlar da benden solun.Fotoğraflar 2005 yılına ait (İst-Avcılar, Nokia 3660) ama şu an da pek farklı değil zaten.Nostalji olsun biraz.
Bu da çalınan bisikletim.
Fotoğrafını buraya koyabilirsen bakayım.Dönebilen mekanizmalar belli oluyor zaten.

Amortisör tipi olarak bir benim ki dikey vaziyette sanırım [emoji1]