Biri Türkçe Siri mi dedi?

Sponsorlu Bağlantılar

Sizce Apple Türkiye'ye gereken önemi veriyor mu?


  • Kullanılan toplam oy
    3
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ozakin70

ozakin70

Üye
    Konu Sahibi
Biri Türkçe Siri mi dedi?
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün Apple CEO’su Tim Cook ve beraberindeki heyeti, Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Siri Türkçeleşiyor
Gül, Apple’ın Türkçe klavye konusunda gösterdiği hassasiyeti, önemli uygulamalarından biri olan Siri için de göstermesini beklediğini kaydederek, "Siri uygulamasının Türkçeleştirilmesinden memnuniyet duyarız" dedi. Gül ayrıca diğer Apple uygulamalarında da Türkçe içeriklerin artırılmasının önemine dikkat çekti.

Eşsiz mağazayı İstanbul'da açacağızApple CEO’su Tim Cook da, Gül’ün kendisini kabul etmesinden duyduğu memnuniyeti belirtti. Nisan ayında İstanbul’da, dünyada eşi benzeri olmayan özelliklere sahip bir Apple satış mağazası açacaklarını belirten Cook, buradaki konseptin bir ilk olacağını söyledi. Apple CEO’su Cook, Türkiye’yi önemsediklerini ve Fatih Projesi başta olmak üzere birçok konuyla yakından ilgilendiklerini söyledi.

Aksesuarlar Türkiye'de üretilecek

Apple’ın DNA’sında eğitimin olduğunu ve yazılıma çok önem verdiklerini vurgulayan Cook, Türkiye’de 70 bin kayıtlı iOS uygulama geliştiricisi ve 9 bin uygulama olduğunu söyledi. İnsanları eğiterek bunun daha da geliştirilebileceğini kaydeden Cook, "Mağazalarımızda bile eğitime çok önem veriyoruz; biz sadece ürün satmıyor, aynı zamanda onları sevdiriyoruz" dedi. Apple’ın aksesuarlarının Türkiye’de üretilmesi hususunda çalışmalar yaptıklarını ifade eden Cook, Türkiye’deki Ar-Ge yatırımlarıyla daha yakından ilgileneceklerini söyledi.

Türkiye’de 4 üniversite ile iş birliği yaptıklarını hatırlatan Cook, eğitimin eşitleyici bir faktör olduğunu, kendisinin de zengin bir aileden gelmemesine rağmen bu noktaya eğitimle ulaştığını belirterek, "Biz, dijital içeriğin herkese açık hale gelmesini isteyen bir şirketiz" dedi.

iPhone ve iPad lüks vergi sınıfından çıkarılsın
Gül’ün, Siri’nin Türkçeleştirilmesi konusundaki talebine değinen Cook, "Bu hususta Türk kullanıcılarımızdan çok sayıda tweet alıyoruz; bu konu üzerinde çalışacağız" dedi. iPhone ve iPad’in modern hayatın bir gerekliliği haline geldiğini vurgulayan Tim Cook, Türkiye’de bu ürünlerin lüks vergi sınıfından çıkarılması gerektiğini söyledi. Apple’ın temel amacının insanların hayatını kolaylaştırmak olduğunu belirten Cook, Gül’e, kendisine ve heyetine zaman ayırdığı için teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
 


TeknoÖmer

TeknoÖmer

Üye
Aksesuarların üzerinde "Made in Turkey" göreceğiz demek. Hayaldi gerçek oldu. :ehe :sirit: :D
 
  • Beğen
Tepkiler: .caner. ve ozakin70
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
:locked2:
 
.caner.

.caner.

Üye
Ben
 
  • Beğen
Tepkiler: TeknoÖmer
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt