MoonLife01
Üye
Biri Android’i durdursun
Mobil segment, son dönemde oldukça fazla gelişen sektör oldu. Tablet veakıllı telefon segmentinde ki gelişim baş döndürücü. Mobil platformdakullanılan işletim sistemleri arasında da mücadele tüm hızı ile devam ediyor. Son döneme baktığımızda Google Android ve Apple iOS‘un liderliğin görüyoruz. Microsoft Windows Phone, RIM Blackberry ve diğer işletim sistemleri mobil pazarda yerlerini alıyorlar.
Google Android dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin‘de inanılmaz bir yükseliş gösterdi. Android’in hızlı yükselişi özellikle Androidcihazların uygun fiyatları olarak açıklanabilir. Akıllı telefon segmenti 2011senesinden bu yana %200 seviyesinde büyümüş durumda.Özellikle Symbian gibi işletim sistemlerinde büyük gerileme dikkat çekiyor.2012 3. çeyrekte %23.3 olan Symbian pazar payı, 2012 3. çeyrekte %2.4 seviyesine kadar gerilemiş durumda.Geçtiğimiz sene 3. çeyrek döneminde %58.2 olan Android pazar payı,2012 ilk çeyrekte %76.7‘ye, 2. çeyrekte de %82.8 seviyesine gelmiş. Daha sonra ise Android 2012 3. çeyrekte %90.1 gibi ezici bir pazar payının sahibi oldu. Analistler Android ve iPhone‘u karşılaştırdığında, Android‘li akıllı telefonların ortalama satış fiyatı 1.393Yuan/223$, iPhone‘un ise4.523Yuan/736$ olarak hesaplanmış.2013 senesi sonunda Çin genelinde 500 milyon akıllı telefona ulaşılması bekleniyor.

android'i tebrik ederim darısı geri kalan işletim sistemlerinin başına ne diyelim