Bir Kez Aldatan Hep Mi Aldatır?

Sponsorlu Bağlantılar

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bir Kez Aldatan Hep Mi Aldatır?
Bir kez aldatan hep mi aldatır?
Dün gece bir yemekte konu kadın erkek ilişkisine ve aldatmaya geldi. Masada en gencimiz 17 yaşında, en yaşlımız ise 50’lerindeydi. Böylesi bir yaş aralığında ne garip ki herkes aldatılmaktan yakındı! Peki, neden aldatıyor ya da aldatılıyoruz?

17 yaşındaki genç sevgilisi tarafından yeni aldatıldığını anlatırken, diğeri de kendi ilişkisini sorguluyordu. Masadaki erkeklerin iddiasına göre ise bir kez aldatan her zaman aldatırdı.

Gerçekten de bir kez aldatan hep aldatır mı? Kadınlar neden, erkekler neden aldatır? Peki, bizi aldatmaya iten sebepler ne? Gerçekten sevdiğimiz birini aldatabilir miyiz? Erkekler mi daha çok yoksa kadınlar mı daha çok aldatıyor?

Bugün konuştuğum birkaç kişi bana gerçekten de “bir kez aldatan hep aldatır” tezinin çok da yanlış olmadığını söyledi. Bence aldatmak için o kadar farklı sebepler olabilir ki. Bir kere ben insanın gerçekten çok sevdiği birini aldatabileceğine inanmıyorum. Eğer ilişkilerde bazı şeyler yolunda gitmiyorsa işte o zaman kadın ya da erkek yeni arayışlara giriyor. Eskilerin bir sözü var: “Erkek yatarak, kadın severek aldatır.” Aslında ne kadar günümüzde kadınlar da erkekler gibi daha duygusuz daha farklı yaşamaya çalışsalar da, bu çok da yanlış bir söz değil.

Nedense aldatma sadece erkek tekelinde gibi algılansa da unutmayalım ki erkekler bunu bir kadınla yaşıyor. Yani faturayı yalnızca erkeklere çıkarmak ne derece doğru? Erkek kadar bu durumdan kadınlar da sorumlu. Etrafımıza bir bakalım Sienna Miller kadar güzel bir kadın Jude Law tarafından ya da Jennifer Aniston, Brad Pitt tarafından aldatılabiliyorsa normal bir kadınının aldatılmaması için sebep ne olabilir? Hem de kendi hemcinslerince...

Sadakatsizlik nerede başlar sizce? İlla da fiziksel aldatma mı sadakatsizliktir? Bence aldatma kafada başlar. Kimi zaman aklına gelen eski bir sevgili ya da yolda karşılaştığın biri ile bir saniyelik bile bir fantezi, aldatmanın ilk başını hazırlamaz mı? Kimi zaman insan karısını ya da kocasını rüyasında bile aldatabilir. İş böyle olunca da dünyada aldatılmayan karı ya da koca var mıdır sizce?

Erkekler de aldatmanın en önemli sebeplerinden biri, erkeklerin evlendikten sonra testosteron hormonunda ciddi ölçüde düşüş yaşamaları. Kendini ispatlamak, heyecanını yüksek tutmak adına aldatma yoluna gittikleri kanıtlanmış. Kadınlarda tablo biraz daha farklı. Eksilen sevgi, seks ilişkilerinde eski keyfi yaşayamamak ve intikam duyguları daha öne çıkıyor.

Ancak ben ne olursa olsun aldattığında gerçekten acı çeken ve kayba uğrayan birinin tekrar aldatmayacağını düşünüyorum. Her ne kadar da araştırmalar evliliklerin yüzde sekseninin aldatma yüzünden bittiğini kanıtlasa da yine de “Bir kez aldatan hep aldatır.” diye kesin bir şey söylemek haksızlık olur.
 
  • Beğen
Tepkiler: -Börteçine-


hikmet366

hikmet366

Üye
Yani Teşekkürler. Haydar .
 

MaxiShe

Üye
bir kez aldatan yine aldatır .
 
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
aldattımı hep aldatır bir kere tadına vardıysa bırakmaz
 
ismail

ismail

Üye
çok güzel yazmışsın haydarıım ama bu konuda diyen kişiye katılıyorum. 1 oldu mu 2 de olur 3te 4 de
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
rica ederim arkadaşlar
 
marist

marist

Üye
Teşekkürler. :)
 


Üst Alt