bir japonun izlenimi... (ağlanacak halimize gülelim bakalım)!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Romantik Prens

Romantik Prens

Üye
    Konu Sahibi
bir japonun izlenimi... (ağlanacak halimize gülelim bakalım)!!!
Bir Japon, Istanbul'da geçirdigi bir haftanin sonunda fikri soruldugunda sunlari söylüyor:
Türkler'in evine gittiginizde, tanimasalar da buyur ediyorlar. Siz oturmadan kimse oturmuyor. Siz sofraya geçmeden kimse geçmiyor. En iyi yere sizi oturtuyorlar. Siz yemege baslamadan kimse baslamiyor. Zorla her yemekten tattiriyorlar. Siz kalkmadan kimse, evin çocugu bile sofradan kalkmiyor. Çay, kahve, meyve, ikram bitmiyor. Herkes sizi rahat ettirmek için ugrasiyor. Kumandayi elinize veriyorlar. Sirtiniza, altiniza yastik konuyor. Yorgunluktan ölseler bile siz kalkmadan kimse gidip yatmiyor. Gitmeye yeltendiginizde bu kez birakmiyorlar. Yataklarini veriyorlar, kendileri kanepede, koltukta yatiyor. Sonra evden çikiyorsunuz ayni adamlar 180 derece degisiveriyor. Herkes arabasini üstünüze sürüyor. Arabanin burnunu çikarmazsaniz kimse yol vermiyor. Kornalar, küfürler. Serit degistirmek bile mümkün degil. Yayaysaniz isik olmayan bir geçitten mümkünü yok geçemezsiniz.
Evde öyle, arabada böyle, nasil oluyor? Bu isi çözemedim.
 


mservank

mservank

Üye
Aynen öyle ışıkların olduğunu yerlerde bile karşıya geçerken korkuyorum bazıları yol vermiyor ezilecek miyim diye durmasını bekliyorum.
 
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Evet! Burası yeşil ışıkta geçmeye korktuğum bir ülke...

Memleketim Giresun'dayken hayran olmuştum insanlara... Araçlara yeşil yanmasına rağmen bir araba gaza biraz geç bassa kimse kornaya basmıyor sabırla bekliyordu öndeki aracın kalkmasını... İstanbul'da ise yayalara kırmızı yandığı anda arkadaki araç sen gaza basana kadar aralıksız korna çalar... Giresun'da İstanbulluyum demeye utanmıştım neredeyse bu yüzden...

En sonunda bir gün bir araç yakalım! yeşil yandığı anda daaaaaaaaaat diye kornaya asılan! Resmen mutlu olmuştum! :) Burada da vardı demek böyle insanlar :)

Öndeki araç gaza bastı ve çekildi... Arkadaki araç İstanbul plakaydı...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

TuRkiShCowboy
Cevap
23
Görüntüleme
1K
silop_kms
Cevap
5
Görüntüleme
630


Üst Alt