Bir insanın giyim ,kuşamını göze alarak mı değerlendirirsiniz , Yoksa ?

Sponsorlu Bağlantılar

Siz Bir İnsanı giyim kuşamına göre mi değerlendirirsiniz ?

• Kullanılan toplam oy
    10
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Catty

Catty

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bir insanın giyim ,kuşamını göze alarak mı değerlendirirsiniz , Yoksa ?
Evet arkadaşlar ,

Benim için ve toplumumuz için çok mu çok önemli bir konuya değinmek istiyorum.. Maalesef toplumumuzda , yok densede , kıyafet yüzünden çoğu insan dışlanıyor...Bunun en son örneğini geçen gün izlediğim bir Tv haber kanalında gördüm...Yani bu konuda çok hassas olmaya gerek yok diye düşünüyorum , insanlar artık , yeniden yapılandırılan kanunlar sayesinde Özgürlüklerine kavuşuyorlar, fakat toplumun bazı kesimleri bunu hala kabul etmiyor...İnsanları giyim kuşamı ile yargılıyorlar, halbuki ben ne insanlar gördüm ,satanist gibi giyinen insanlar, afedersiniz , o giyim kuşama karşı çıkanlara nazaran , çok olgun , çok medeni ...Tabi bu tip insanların hepsi böyle değil , sıyırmış olanlar da var...İşte ince yer burası ki ;
O sıyırmış insanların yanında , az önce tasvir ettiğim kişilerde gümbürtüye gidiyor ve dışlanıyorlar , kısacası , sizden ricam lütfen kimseyi kıyafetiyle değerlendirmeyin... Sayın Arkadaşlarım, bu konuda çok doluyum , düşüncelerimi tam aktaramadım..Kusuruma bakmayın , ama benim demek istediğim şeyi anlayacağınızı umuyorum , bir anket açıyorum , anket zaten kısaca durumu özetleyecek diye umuyorum :) hepinizi çok seviyorum ,düşüncelerimi okuduğunuz için teşekkürlerimi sunuyorum

Saygılar , Hürmetler.

• Beğen
Tepkiler: CryDaqqeR

Cynical

Cynical

Üye
Insanın yüzü genelde ilk izlenimi veriyor. Yamuk insanın ne bileyim böyle meymenetsiz bir yüzü oluyor. :ehe
Bakışlar, gözler, tavırlar.. Genelde giysilerden önce bunlar insanın ilk değerlendirmesinde daha önemli benim için.
Giyside yeni yada eski olması değil; temiz, tertipli ya da pis, pasaklı olması daha önemli bir kriter benim için çünkü insanın karakteri hem yüzüne hem de görünüşüne yansır. Istisnalar olabilir tabi ama genelde bence durum böyle.

Catty

Catty

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Insanın yüzü genelde ilk izlenimi veriyor. Yamuk insanın ne bileyim böyle meymenetsiz bir yüzü oluyor. :ehe
Bakışlar, gözler, tavırlar.. Genelde giysilerden önce bunlar insanın ilk değerlendirmesinde daha önemli benim için.
Giyside yeni yada eski olması değil; temiz, tertipli ya da pis, pasaklı olması daha önemli bir kriter benim için çünkü insanın karakteri hem yüzüne hem de görünüşüne yansır. Istisnalar olabilir tabi ama genelde bence durum böyle.

burdaki giysi , değişik tarzdaki türler anlamında. :) Ayrıca yorumunuz için Teşekkürler.

Cynical

Cynical

Üye
Anladım. Ben de o çerçevede yorumladım zaten. Ama biraz yüzeysel olmuş.
Kişi elbette kendi zevkine daha yakın şekilde giyinmiş insanı kendine yakın bulur. Insanları görünüşüne göre yaftalamamalıyız ama sırf görünüşü sebebiyle bir insanı itici bulan insanları da yargılayamayız.

Catty

Catty

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Anladım. Ben de o çerçevede yorumladım zaten. Ama biraz yüzeysel olmuş.
Kişi elbette kendi zevkine daha yakın şekilde giyinmiş insanı kendine yakın bulur. Insanları görünüşüne göre yaftalamamalıyız ama sırf görünüşü sebebiyle bir insanı itici bulan insanları da yargılayamayız.

İşte o itici bulan insanların bazıları , bu olayı genele yayıyorlar , ben aslında bunu belirtmek istedim.

Cynical

Cynical

Üye
Yaftalamamalıyızdan kastım oydu. Değişime adaptasyon, farklılıklara tahammül, hoşgörü gibi toplumsal tepkilerde eksiklerimiz var. Tabi bu olay çift taraflı işliyor, bunu da unutmamak lazım. Burada marjinalliğe karşı bir hoşgörü bekliyorsak, biz de aynı hoşgörüyü diğer insanlara karşı gösterebilmeliyiz.
Insan bilmediği şeyden nefret eder. Giyimi konusunda tepki alanlar, kendilerini topluma ne kadar tanıtıyor, bu da sorgulanmalı.
Ama dediğim gibi farklıya karşı bir tahammülsüzlük içindeyiz toplum olarak, ne yazık ki...

Catty

Catty

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ve bu sorun ile yüzleşmekten maalesef kaçıyoruz.

Cynical

Cynical

Üye
Çözümü malesef sadece ne kadar duyarlı olduğumuz ve empati yaptığımızla alakalı. Ve bu sorun tek taraflı bir sorun değil. Insanlar sadece emo, gothic vb tarzlarda giyindikleri için değil, inançları gereği giyindikleri için de tepki alıyorlar. Ve tepki almaktan şikayetçi bu gruplar bile birbirine aynı nedenlerden ötürü tepki gösteriyorlar. Çözümü hoşgörü ve diyalogla birbirini yakından tanıma, önyargıları atabilmedir. Yoksa "biz ve onlar" kafasında devam ettikçe bu sorun da uzar gider.

Catty

Catty

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Aynen öyle ;)

Feel It

Feel It

Üye
Giyim kuşamından ziyade giyeceği kıyafet ve modasının vücut hatlarına ve yüzüne başına uygun olması lazım..
Fazla aşırıya kaçılmamalı sade ve şuh olmalı

turkordu

turkordu

Üye
İnsanlara bütünüyle bakmak lazım ama ne yazıkki çoğu insan önyargıyla bakıyor.

Odysseus

Odysseus

Üye
Belki yanlış anlaşılabilirim ama fikirlerimi açıklarken hep bu riski göz önüne almışımdır. Bakımsız insanlardan nefret ederim. Yanlarına bile yaklaşmam. İslamiyet temizliği emreder. Üzerindeki elbiseler eski olabilir bu hiç önemli değil ama eski olması onun temizlenmeden giyilmesi gerektiği anlamına gelmiyor. Bakımsız insanı Damat'tan giyinse bile sevmem. Bu benim için birinci kriterdir. Yani insan temiz olacak. Biz çok zor günler geçirdik. Dikiş makinesini beşik olarak kullanmış ailem bana. Ama hiçbir zaman pis olmadık. Dolayısıyla insanı bir bakımdan giyim kuşamına göre değerlendiririm.

CryDaqqeR

CryDaqqeR

Üye
tabiki kişiyi giyinimine göre değerlendirmemeliyiz fakat bazı kişiler gerçektende davranışlarıyla giyisileri bütünleşmiş resmen :D böyle kişilerde var

arslansem

arslansem

Üye
İlk olarak dış görünüş önemli.Ama sadece ilk aşamada...Sonrasında iç güzellik gerekli :)

Lina_TR

Lina_TR

Üye
Bir insanı gördugünde ilk kıyafetine bakarım ama onunla zaman geçirmeden kişiliği hakkında yorum yapmam

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
İkisinide göz önünde bulundururum.

Namizake

Namizake

Üye
eskiden çok fazla elbise mi varmış sanki bi söz vardır ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok ne elbiseler gördüm içinde insan yok

Odysseus

Odysseus

Üye
eskiden çok fazla elbise mi varmış sanki bi söz vardır ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok ne elbiseler gördüm içinde insan yok

Haklısın ama eskiden insanlara güven varmış. Şimdi herşey görüntüyle başlıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...