"Bir fincan mırra içmeye geliyoruz"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Romantik Prens

Romantik Prens

Üye
    Konu Sahibi
"Bir fincan mırra içmeye geliyoruz"
İstanbul İl Jandarma ekipleri, takibe aldığı uyuşturucu şebekesini şifreli telefon konuşmalarından yola çıkarak yaptığı operasyonda çökertti. 20 kişinin gözaltına alındığı iki ayrı operasyon, jandarma kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Gelen ihbarları değerlendiren İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, Ortadoğu ülkelerinden İstanbul'a getirilen esrarı Avrupa ülkelerine göndermek üzere hazırlık yapan Abdullah Ç. liderliğindeki organize suç örgütünü takibe aldı. Yapılan takip sonucunda, örgüt lideri Abdullah Ç.'nin, örgüt üyeleri Nejdet T. ve Aykut K. isimli şahıslarla bağlantıya geçerek uyuşturucuyu yurtdışına göndermek amacıyla anlaşma yaptığı tespit edildi.

Yapılan takip sonucunda, Abdullah Ç. uyuşturucu maddeyi organize suç örgütü üyesi Nejdet T. ve Aykut K.'nin kullandığı TIR ile yurt dışına göndermek üzere olduğu sırada örgüte yönelik operasyon başlatıldı. Çeteye ait olduğu belirlenen bir TIR, Tuzla ilçesi TEM bağlantı yolunda durduruldu. Jandarma kamerası ile saniye saniye görüntülenen baskın sırasında TIR içinde arama yapıldı. Yapılan aramada aracın çeşitli yerlerine gizlenmiş şekilde 160 kilogram uyuşturucu esrar ele geçirilirken, örgüt lideri Abdullah Ç. ile birlikte örgüt üyeleri Nejdet T. ve Aykut K. gözaltına alındı. İfadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Uyuşturucu şebekelerine yönelik araştırmalarını sürdüren İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, başka bir şebekenin daha peşine düştü. İstanbul'un Kartal, Maltepe, Pendik, Tuzla ve Ümraniye ilçeleri başta olmak üzere Kocaeli ili Gebze ilçesinde, liderliğini Veysel A.'nın yaptığı suç örgütü takibe alındı. Şebekenin organize bir şekilde narkotik ve psikotrop madde (esrar) ticareti yaptığı duyumunun alınması üzerine şebekeye yönelik, "Kozalak-06" ismiyle takip başlatıldı.


MIRRA İÇMEYE GELİYORUZ

Jandarma ekipleri tarafından 1 yıl boyunca takip edilen örgütün lideri Veysel A. ile örgüt üyesi 17 kişinin faaliyetleri ile kimlik ve adres bilgileri tespit edildi. Örgüt üyelerinin kendi aralarında yaptıkları telefon konuşmalarında yer alan, "Bir fincan mırra içmeye geliyoruz" şeklindeki şifreli konuşmalar ise jandarmaya takıldı.

Takip sonucunda örgüt adına faaliyetleri yürüten 1 kişinin Kocaeli ili Gebze ilçesinde bulunduğunu belirleyen jandarma ekipleri, suç örgütünün İstanbul'daki yapılanmasının çökertilmesi için Maltepe'de 8, Kartal ve Tuzla'da 2, Ümraniye, Pendik ve Küçükçekmece de 1'er olmak üzere toplam 17 adres tespit etti. Tespit edilen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda organize suç örgütü lideri Veysel A. ile birlikte organize suç örgütü üyesi Samet A., Hüseyin Kamil Y., Murat K., Fuat Ö., Özdemir K., Erkan K., Serdal E., Deniz Ş., Elvan K.,Yılmaz B., Kadri O., Barış Ç., Musa A., Mehmet A., Cahit Ç. ve Yılmaz T. suçüstü yakalandı.


Baskın yapılan adreslerde yapılan aramalarda 5 kilogram kubar esrar, 2 adet sentetik hap, 100 gram kenevir tohumu, 1 adet 9 milimetre çapında tabanca, 5 adet 9 milimetre tabanca fişeği, 1 adet şarjör, 2 adet bıçak, 850 YTL para, 3 adet hafıza kartı, 19 adet cep telefonu ve 22 adet sim kart ele geçirildi.

Yakalanan şüpheliler, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Öte yandan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından uyuşturucuya yönelik yapılan operasyonlarda, 2008 yılı içerisinde 75 kişinin gözaltına alındığı ve gözaltına alınan kişilerden 68'inin tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi. Gözaltına alınan kişilerle birlikte 662.930 gram eroin, 196.293 gram esrar, 3.000 litre asetik anhidrit, 10.340 gram kök kenevir ve 10.052 adet Extacy hap ele geçirildiği öğrenildi.
 


snacker

snacker

Üye
beaaaqqhh
 
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Başlıkla Ne Alâkası Var Onu Anlayamadım ?? :allalla:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt