Binlerce yıllık gelenekler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Usta Şirin

Usta Şirin

Üye
    Konu Sahibi
Binlerce yıllık gelenekler
Hitit Büyüsü (büyücü) bir elinde ateş, öbür elindeyse çok sayıda hançer olduğu halde zallauwara-binasına girdi. Onun gözleri önünde bir erkek çocuğu kırların boğası olarak doğdu. Çok korktu, dehşete kapıldı ve korkudan ağzı felç oldu. Gözlerine ve vücudunun dokuz uzvuna da aynı şey (felç) oldu.
Aktüel Arkeoloji Dergisi, antik çağlardan günümüze kadar devam eden kehanetleri ve büyüleri anlatan yeni bir sayı yayınladı. Anadolu’dan, Maya Uygarlığına, Mısır’dan ’a kadar dünyanın dört bir yanından onlarca kehanet, fal, büyücülük formülleri “dünyanın geleceği” görmek için bir araya getirildi.
MÖ 2. bin yılda Anadolu’ya hakim olan Hititler binlerce yılda birikmiş fal, büyü, kehanet ve onlarca dini ayini kendi yasaları olarak belirlediler ve kayıt altına alarak uyguladılar. Yaşadıkları büyük felaketleri, tanrılarının kızgınlıklarının neden olduğunu düşündükleri için, büyü ve fal yöntemleri ile tanrıların neye kızdığı öğrenilmeye çalıştılar. Tanrıdan nasıl af dilenirdi? Hangi büyü yöntemleri kullanılırdı? Kralı kurtarmak için kim kurban edilirdi?
Antik Anadolu’da devletlerin, yöneticilerin ve insanların gelecekte başlarına gelebilecek iyi ya da kötü olayları öncede bildiren kahinlerden günümüze neler kaldı, hangi kehanetler hala sürüyor, gerçekleşen kehanetlerle neler oldu. Antik dünyanın en bilindik kehanet merkezlerinden biri olan Didim’de (Didyma) yaşayan kahin ailesi Brankhidler hangi Uygarlıkların sonunun geleceğini bildirmişti, kahinlere verilen hediyeden ve kahinlerin tanrısı Apollon’dan günümüze kalan her şey Aktüel Arkeoloji Dergisi’nde.
“Sen günahkâr! Ne yapıyorsun? Bana sığınanları kutsal alandan mı kovuyorsun?” Aristodikos cevap verir: “Ya siz efendimiz! Korunmaya muhtaçlara böyle mi yardım ediyorsunuz? Kymeliler’e sığınana yüz çevirmeyi mi emrediyorsunuz?” Apollon cevap verir: “Evet, bunu emrediyorum. Siz günah işlemeli ve mahvolmalısınız ki bir daha kehanete gelip sığınmışları teslim edelim mi diye soramayasınız.”
Maya Uygarlığı’nın 2012 yılının Aralık ayında gerçekleşmesi beklenen dünyanın sonunun geldiği anlatılan kehanet neyi anlatıyor, Mısırlı büyücüler Firavunları ve insanları kandırmak için hangi yollara başvurmuşlardı. Büyü fal, kehanet ve Bizans tılsımları üzerine binlerce yıllık bilgilerin anlatıldığı Aktüel Arkeoloji Dergisi, okuyucusunu başka bir dünyanın kapısını aralıyor.

hürriyet
 
  • Beğen
Tepkiler: -efşan
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

vapur dumanı
  • Kilitli
    • Beğen
2 3
Cevap
52
Görüntüleme
4K
DDorlion
India
Cevap
4
Görüntüleme
631
DiaBLoS
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
538
bydexer


Üst Alt