Bilmeniz Gereken 10 Yeni Instagram Özelliği

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Bilmeniz Gereken 10 Yeni Instagram Özelliği

Instagram ilk ortaya çıktığında hepimiz kendi filtrelerine aşık olmuştuk. Fotoğrafları muhteşem hale getiren bu filtreler sayesinde, çevremize objektiflerimize yansıyanları çok rahat bir şekilde gösterebiliyorduk. Ancak sosyal ağ yeni özellikler kazanmaya devam ediyor ve en yeni olanlarına da hakim olmamız gerekiyor. Bu blogda bilmeniz gereken 10 yeni Instagram özelliğini derledim.

1- Yüz Filtreleri


Yüz filtreleri Instagram Hikayeler hizmetinin en yeni özelliklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Tıpkı Snapchat gibi bu filtreler ile yüzünüze ilginç maskeler uygulayabiliyorsunuz. Snapchat'ten kopyalanan özellikler çok fazla eleştirilse de, biz kullanıcılar için önemli olan her zaman ne kadar iyi çalıştığıdır. Instagram bu işi başardı, bakalım ilerleyen dönemlerde neler olacak.

2-3 Geriye Sarma ve Hashtag


Bunlar da Instagram'ın yeni özellikleri arasında yer alıyor ve Instagram Hikayeler ile çalışıyor. Kısa zamanda normal kullanıma da açılacağını söyleyebiliriz. Her zaman yaptığınız gibi bir şeyler kaydedin ve Modlar'ı sağa kaydırın. Burada hashtag ve geriye sarma özelliklerini göreceksiniz. Geriye sarma (Rewind) adından da anlaşılacağı üzere bir videoyu tersten oynatmanızı sağlar. Hashtag ise hikayelerinize yeni etiketler belirlemenize yardımcı olur.

4- Yeni Silgi Fırçası


Instagram Hikayeler'e yeni eklenen bu özellik ile resimlerinizi benzersiz bir şekilde yeniden düzenleyebilirsiniz. Bir fotoğraf çekin ve silgi fırçasına dokunun. Daha sonra istediğiniz parçaları resimden kolaylıkla silin.

5- Kaydet veya Bookmark Özelliği
Bu özellik sayesinde beğendiğiniz bir fotoğrafı ilerleyen bir zamanda kullanmak isterseniz taslak olarak kaydedebilirsiniz. Instagram artık yer imleri içeriyor ve paylaşmayı unuttuğunuz fotoğrafların olmamasını sağlıyor. Herhangi bir görüntünün sağ alt köşesinde bulunan yer imi butonuna basarak bu özelliği kullanabilirsiniz.

6- Albüm Oluşturma


En çabuk benimsenen özelliklerden biri olan albüm oluşturma özelliği, normal kullanımda fotoğraflarınızı bir albüm gibi sıralamanıza olanak veriyor. Son derece faydalı bir özellik olan albüm oluşturma, fotoğraf yükleme alanından kolaylıkla kullanılabiliyor.

7- Instagram'ı Çevirimdışı Kullanabilme


Bu madde Android kullanıcılarını ilgilendiriyor. (Henüz iPhone'da yok) Çevirimdışı modda Instagram kullanmak isterseniz tam size göre diyebilirim. Fakat bir uyarıda bulunalım. Henüz tüm Android cihazlar bu özelliği kullanamıyor, ancak Android 7.0 Nougat işletim sistemine sahipseniz bu özellik çalışıyor olmalı.

8- Masaüstünden Instagram Kullanımı


Bu konuda hemen heyecanlanmayın, ancak üçüncü parti uygulamalar aracılığı ile bunları yapabilirsiniz. Instagram maalesef fotoğraf yüklenmesine izin vermiyor ama Mağazası aracılığıyla bir bakmanızı öneririm. Fotoğraf atmak için önerimiz ise Gramblr:
İçeriği görebilmek için Giriş yap veya üye ol.

9- İki Adımlı Kimlik Doğrulama


Güvenliğe önem veririm diyorsanız, Instagram'a iki adımlı kimlik doğrulama ile ulaşmanız artık mümkün. Profilinize gidin ve ayarlar bölümünden İki Adımlı Doğrulama'yı açın. Günümüzde en gerekli güvenlik önlemlerinden biri diyebilirim.

10- Kendini İmha Eden Mesajlar
Instagram'a eklenen direkt mesajları hepimiz biliyoruz. Fakat kendini imha eden mesajlar göndermeyi hiç denediniz mi? Bunu yapmak için Direkt Mesajlar bölümüne gelin ve aşağıdaki mavi kamera simgesine dokunun. Çektiğiniz fotoğraflar bir süre sonra kendiliğinden kaybolacaktır.

İçeriği görebilmek için Giriş yap veya üye ol.

 
Son düzenleme:


Üst Alt