Bill Gates Tekrar Dünyanın En Zengin İnsanı Oldu

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Bill Gates Tekrar Dünyanın En Zengin İnsanı Oldu


Microsoft'un kurucusu Bill Gates, bildiğiniz üzere birkaç sene öncesine kadar dünyanın en zengin insanıydı. Ancak daha sonra eşiyle ile birlikte hayır işlerine yönelen ve bunun için özel bir yardım vakfı kuran Bill Gates, hayır işlerine şu ana kadar 28 milyar dolarını bu vakfa bağışladı. Bunun ardından ise haliyle dünyanın en zengin insanı ünvanını 2007 yılında Meksikalı iş adamı Carlos Slim'e kaptırmıştı. Bill Gates şimdi ise Microsoft'un hisselerinin değer kazanmasının ardından tekrar zirveye yerleşti.Bloomberg'in yapmış olduğu yeni araştırma ile belli olan bu durumda Bill Gates'in şu an 72.7 milyar dolarlık serveti bulunuyor. Bill Gates'in takipçisi Carlos Slim ise bu listede 72.1 milyar dolarlık servetiyle ikinci sırada yer alıyor. Ayrıca belirtelim, Carlos Slim'in zirveden inmesinin bir diğer sebebi de şirketinin değer kaybetmesi olarak gösteriliyor.
Açık ara önde bulunan bu ikiliyi ise 59.7 milyar dolar ile Warren Buffett izliyor. Bu listedeki teknoloji kategorisine bakacak olursak burada ise Bill Gates'in ardından Oracle'ın kurucusu Larry Ellison 41.6 milyar dolarlık servetiyle ikinci, Google'ın kurucuları Larry Page 26.3 milyar dolar ile üçüncü ve Sergey Brin ise 25.9 milyar dolar ile dördüncü sırada yer alıyor. Listede Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in yükselişi ise hız kesmeden devam ediyor. Mark Zuckerberg şu an listede 12.8 milyar dolar ile genel sıralamada 77. olurken teknoloji kategorisindee ise 9. sırada yer alıyor.
Bloomberg'in yayınladığı bu listeye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca dünyanın en zengin insanı Bill Gates'in şu sıralar daha iyi prezervatif yapana 100 bin dolar vereceğini de hatırlatmadan geçmeyelim.
 


OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
İyiymiş
 

emreolol

Üye
7 degil 70 ceddime yeter bu para
 

emreolol

Üye
bu arada prezermatif yapmaya basliyorum
 
MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
7700 tane bir milyon dolar be. :| Atsın bana bir milyon ya.
 

emreolol

Üye

Benzer Konular



Üst Alt