Doğuş Pertez
Emekli Yönetici
Bilinçsiz antibiyotik kullanımı organları bozuyor
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Sayek, yanlış kullanılan antibiyotiklerin, organ bozukluklarına yol açıp, böbrek, karaciğer, mide ve bağırsak sistemine zarar verebileceğini bildirdi.
Prof. Dr. Sayek, Niğde Tabip Odası tarafından Grand Otel'de düzenlenen "Bilinçsiz Antibiyotik Kullanımının Zararları" konulu konferansta, antibiyotiklerin, yanlış kullanılan ilaçlar arasında ilk sıralarda yer aldığını söyledi.
Gereksiz antibiyotik kullanımı nedeniyle bakterilerin direnç kazandığını belirten Prof. Dr. Sayek, bu durumda tedavilerin yetersiz kaldığına işaret etti.
Prof. Dr. Sayek, antibiyotiğin bilimsel kanıtlar düzeyinde kullanılmasının, hem etkinlik açısından hem de yarattığı sonuçlar açısından önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu nedenle doktor kontrolünde kullanılmalıdır ve kesinlikle ateşi düşürmek amacıyla kullanılmamalıdır." uyarısı yaptı.
Prof. Dr. Sayek, Niğde Tabip Odası tarafından Grand Otel'de düzenlenen "Bilinçsiz Antibiyotik Kullanımının Zararları" konulu konferansta, antibiyotiklerin, yanlış kullanılan ilaçlar arasında ilk sıralarda yer aldığını söyledi.
Gereksiz antibiyotik kullanımı nedeniyle bakterilerin direnç kazandığını belirten Prof. Dr. Sayek, bu durumda tedavilerin yetersiz kaldığına işaret etti.
Prof. Dr. Sayek, antibiyotiğin bilimsel kanıtlar düzeyinde kullanılmasının, hem etkinlik açısından hem de yarattığı sonuçlar açısından önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu nedenle doktor kontrolünde kullanılmalıdır ve kesinlikle ateşi düşürmek amacıyla kullanılmamalıdır." uyarısı yaptı.
tabi hiç bir sağlık kurumunda reçetesiz enjeksiyon yapılmaz.bazende psikiyatrik hastadır elinde bir ampul diazemle girer gecenin bir vakti bu beni rahatlatıyor yapın hemen.nasıl aldığı nasıl bulduğu da şüpheli...ben kendi adıma oral ilaç kullanamam direkt kusma etkisi yapıyor.o yüzden hapçılığım yok 
bende ilaç almayı hap yutmayı sevmem hatta mümkünse doktora iğne ver iğne diyen bi insanım ama herkes öle değil ve maalsef herkes bilinçli değil