Bilim İnsanları Tarafından Yapay Zeka ile İnsan Beyninin Birleştirilebileceği Açıklandı!

Sponsorlu Bağlantılar

Eren Değerli

Eren Değerli

Moderator
    Konu Sahibi
Bilim İnsanları Tarafından Yapay Zeka ile İnsan Beyninin Birleştirilebileceği Açıklandı!


Bilim insanlarının insan beyni ile yapay zekayı birleştirebilecek bir materyal bulmasıyla birlikte siborglarla (insan ve robot karışımı sibernetik organizma) dolu bir gelecekle karşı karşıya kalabiliriz.

Belli bir konuda bilginizin yetersiz olduğunu düşündüğünüzde kafanızın içinde bir Alexa veya Google Asistanının olması kullanışlı olurdu, ama yarı-robot olma düşüncesi tüylerimizi diken diken etmeye yetiyor. Geçmişte insanların müzik dinleyebilmesi için beyne bir çip yerleştirmekten bahseden SpaceX CEO'su Elon Musk tarafından daha önce ortaya atılan bu fikir şimdi gerçek olmaya bir adım daha yakınlaşmış gibi görünüyor.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Amerikan Kimya Derneği Sonbahar 2020 sanal fuarında bulgularını sunan bilim insanlarına göre Pedot olarak bilinen biyo-sentetik materyal yapay zekâ ile beyni birleştirmek için kullanılabilir.

The Independent’ın haberine göre bu çığır açıcı buluş, elektroniği vücutla birleştirmeye yönelik çok büyük bir adım. Bu da demek oluyor ki; yarı-insan, yarı-robot siborglar bilim kurgularda gördüğümüz varlıklar olmaktan çıkıp günlük hayatın bir parçası haline gelebilirler.

Çalışmayı yürüten Doktor David Martin'in yaptığı "Katı organik mikroelektrotları beyinle birleştirmeye çalışıyorduk, ancak beyinler organik, tuzlu, canlı malzemelerden yapıldığından çok iyi gitmiyordu ve bu fikri bulduk...


_İşler istediğimiz gibi gitmiyordu, biz de daha iyi bir yolun olabileceğini düşündük. Biyolojik olmayan aletlerde kullanılan iletken polimerler gibi organik elektronik materyallere bakmaya başladık. Elektronik ekranlar için ticari antistatik kaplama olarak satılan kimyasal yönden stabil bir örnek bulduk."._açıklaması bizleri fazlasıyla heyecanlandırdı.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mesut Aktaş

Benzer Konular

ancient30
Cevap
0
Görüntüleme
306
ancient30
El~PisToLeRo
Cevap
17
Görüntüleme
849
El~PisToLeRo
xanax84
Cevap
10
Görüntüleme
2K
55_BeRKaN_55
kum kзđiśi
Cevap
0
Görüntüleme
571
kum kзđiśi


Üst Alt