Bilim adamlarımızdan çığır açacak buluş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

turkordu

Üye
    Konu Sahibi
Bilim adamlarımızdan çığır açacak buluş
AÜ Manyetik Malzemeler Araştırma Grubu'nun, manyetik soğutma teknolojisinde kullanılabilecek en üstün özellikli malzemeyi üretmeyi başardığını bildirdi.



Ankara Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, dünyada nanoteknoloji konusunda önde gelen bilim adamlarından biri olarak kabul edilen Prof. Dr. Yalçın Elerman başkanlığındaki AÜ Manyetik Malzemeler Araştırma Grubu'nun, manyetik soğutma teknolojisinde ''büyük bir atılım sağlayacak ve bugüne kadar bilinen malzemelerden çok daha üstün özelliklere bir sahip malzemeleri üretmeyi başardığı'' kaydedildi.
Açıklamada, yaklaşık 5 yıldır manyetik soğutma teknolojisi üzerinde çalışan araştırmacıların, Mayıs ayında manyetik soğutma teknolojisinde kullanılabilecek en üstün özellikli malzemeyi ürettikleri ifade edildi. Soğutucu malzeme konusunda bir çok gelişmiş ülkenin araştırma yürüttüğüne dikkat çekilen açıklamada, ''ilk kez Ankara Üniversitesi bilim insanları tarafından geliştirilen soğutucu malzemenin yalnızca Türkiye için değil, dünya için çığır açıcı olacağı'' ifade edildi.
Yeni teknolojiyle ilgili ayrıntılı bilgi, yarın saat 13.30'da AÜ Mühendislik Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümü'nde düzenlenecek basın toplantısında verilecek.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...