bilgisayarla eşek şakası yapma sanatı (programsız)

Sponsorlu Bağlantılar

Romantik Prens

Romantik Prens

Üye
    Konu Sahibi
bilgisayarla eşek şakası yapma sanatı (programsız)
1- Word'de yazı yazarken "ben" yerine "ben deliyim" yazsın
Word'ü açın, araçlar menüsünden "otomatik düzeltme seçenekleri"ne tıklayın. "Değiştirilen" bölümüne ben yazın, "yerine" bölümüne ben deliyim yazın, tamama tıklayın.
Bu örneği word'ü sık kullanan birine yapıp vereceği tepkiye gülebilirsiniz . Tabi silmek için yine aynı bölümden değişikliği geri alabilirsiniz.

2- Masaüstündeki kısayollar çalışmasın.
Bu gerçekten yapması zevkli bir şaka. Şimdi şakanın etkili olması için görev çubuğuna sağ tıklayıp özelliklere gelin, "görev çubuğunu kitle"'yi iptal edin, "görev çubuğunu otomatik olarak gizle"'yi seçin, tamama basın. Başlat çubuğu kaybolduktan sonra masaüstü görünürken print screen tuşuna basın, başlat/çalıştır'a mspaint yazın, paintte düzen menüsünden yapıştır'ı seçin ve dosya menüsünden farklı kaydet diyerek resmi bir klasöre jpg veya bmp olarak kaydedin. Sonra masaüstüne sağ tıklayıp özelliklere gelin, masaüstü sekmesinden gözat diyerek biraz önce kaydettiğiniz resmi gösterin ve tamamı tıklayın. Şimdi masaüstüne tekrar sağ tıklayarak "masaüstü simgelerini göster"'i iptal edin. Arkadaşınızın masaüstüne tıklayıp kısayolların çalışmadığını görmesini izleyin . Şakanın maksimum etkisini bir fotoğraf makinesiyle ölümsüzleştirmek de iyi bir fikir olabilir .

3- Aynı bilgisayarı kullanan başka bir kullanıcıya fake hata mesajı gönderin
Bunun çalışması için xp'de birden fazla kullanıcı hesabı açılmış olması gerekir, mesajı göndermek için ctrl+alt+delete e basın ve kullanıcılar sekmesine gelin, fake hata mesajı göndermek istediğiniz kullanıcı adına sağ tıklayarak ileti gönder'i seçin, ileti başlığı bölümüne Fatal Error yazın, ileti bölümüne ise Borunun ucunda işlem yok yazın (not: bu gerçek bir Windows hata mesajıdır hata kodu 233), birden fazla da gönderebilirsiniz mesala tekrar sağ tıklayarak aynı işlemleri yapın ve ileti bölümüne borunun ucunda hala işlem yok borunun ucunu bulmak için tıklayın yazın .

4- Anında mavi ekran çıksın(bu tehlikeli olabilir, doğacak zararlardan, hastane masraflarından sorumlu tutulamam )
Bir ara forumda bir "con" furyası vardı, hergün değişik bölümlerde tonlarca konu açıldı con isminde klasör oluşturulmuyo, bill gates bile açıklayamamış bla bla , ben artık bu işin arkasında cia var bilerek konu açtırıyo falan zannetmeye başlamıştım . İşte size bunla ilgili bir şaka. Herhangi bir internet explorer penceresinde c:\con\con yazın enter'a basın anında mavi ekran çıkar resetlemek durumunda kalırsınız. Bunu başka şekillerde kullanmak da mümkün mesela internet explorer'ın açılış sayfasına c:\con\con veya
c:\aux\aux yazarsanız bubi tuzağı gibi olur. Bunu geri almak için masaüstündeki internet explorer kısayoluna sağ tıklayıp internet seçeneklerinden başlangıç sayfasını değiştirebilirsiniz.

Verdiğim örnekleri değiştirerek kullanabilirsiniz bu sizin yaratıcılığınıza kalmış artık, ben size kapıyı gösterdim kapıdan geçecek olan sizsiniz .
 

Benzer Konular



Üst Alt