Bilgisayarınız çok mu sıcak?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
toprakumit

toprakumit

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayarınız çok mu sıcak?
Ücretsiz Core Temp yazılımı, işlemcinizin sıcaklığını kontrol edip hakkındaki tüm teknik verilere ulaşmanızı sağlayacak.

Özellikle sıcak yaz günlerinde veya aşırı toz nedeniyle çalışmakta güçlük çeken fanlar, işlemcilerin de çok fazla ısınmasına yol açabiliyor. Bilgisayarlar için en büyük sorunlardan biri olan aşırı ısınma, bazen arızalara bile yol açabiliyor. Bu yüzden, sıcaklığı kontrol etmek sistemin stabilitesi açısından büyük önem taşıyor.
İşte bu noktada Core Temp isimli ücretsiz ve kurulum gerektirmeyen küçük bir araçtan yararlanabilirsiniz. Her çekirdeğin ısısını tek tek veren yazılım aynı zamanda donanımınız hakkında temel düzeyde bilgiler de sağlıyor.
AMD işlemcileri destekleyen yazılım, Intel cephesinde ise sadece Core mimarisini kullanan işlemcilerle çalışabiliyor. Farklı mimarideki Intel işlemcilerde ise hata ile karşılaşmanız büyük bir olasılık.

yasirarslan

yasirarslan

Üye
çok sıcaksa soğut içine buz koy :P

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
hamam gibi:D
ßilgi için Teşşekürler..!

leiche

leiche

Emekli Yönetici
eh işte normal gibi gözüksede sıcak aslında

X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
Saol Bilgi Için çok Yararlı

xkadir61

xkadir61

Üye
ya susoğutmalı bilgisayar görmüştüm 2 sene önce ,chıp dergisinde 8500 euro diyordu. şimdi fiyatı düşmüştür ondan alsak.

toprakumit

toprakumit

Üye
    Konu Sahibi
ya susoğutmalı bilgisayar görmüştüm 2 sene önce ,chıp dergisinde 8500 euro diyordu. şimdi fiyatı düşmüştür ondan alsak.
Dostum sendede para bol N95 in pırlantalısını alıyosun hemde 2 tane... Bide su soğutmalı bilgisayar :oke:

xkadir61

xkadir61

Üye
ben yatırım yapiyorum.

yasininyeri

yasininyeri

Üye
işlemci ısısı bilgisayar için cok tehlikeli olabilir programı indirip ölçün daha önce kuulandıgım program işlemci fanını degiştirin.... ve bilgisayarın sag ve sol kapagını yaz günleri açın ve bulundugu odayı hergün havalandırın benden tavsiye ....

önemli not sakın p c nizdeki tozu elektirikli süpürgeyle almaya kalkmayın bu istenmeyen eletirik (statik elektik) e yol acar ramlarıızı kaybedebilirsiniz:)

çeşitli bilgisayar sogutma tekniklerimvar talep olursa paylaşırım

xkadir61

xkadir61

Üye
işlemci ısısı bilgisayar için cok tehlikeli olabilir programı indirip ölçün daha önce kuulandıgım program işlemci fanını degiştirin.... ve bilgisayarın sag ve sol kapagını yaz günleri açın ve bulundugu odayı hergün havalandırın benden tavsiye ....

önemli not sakın p c nizdeki tozu elektirikli süpürgeyle almaya kalkmayın bu istenmeyen eletirik (statik elektik) e yol acar ramlarıızı kaybedebilirsiniz:)

çeşitli bilgisayar sogutma tekniklerimvar talep olursa paylaşırım

arkadaşım talep olmasına gerek yok. bildiğini paylaşman herkezi memnun eder.

by_bilinmez

by_bilinmez

Üye
download linkini göremedim o da benden olsun
Core Temp'i indirmek için

by_bilinmez

by_bilinmez

Üye
önemli deil senin yanında lafımız bile olmaz

dreamnoble

dreamnoble

Üye
Bilgi için tşk.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt