Bilgisayarım kendiliğinden kapanıp açılıyor yardım!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ceza.1905

ceza.1905

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayarım kendiliğinden kapanıp açılıyor yardım!!!
Arkadaşlar p4 3.0 Ghz - WinXP SP3 - ATI Radeon 9200 - 512 mb ramli, yani anlayacağınız tarihi eser bir pc kullanıyorum. Son birkaç gündür bilgisayarın fişini takar takmaz bilgisayar açılıyor, tam windows açılınca kapanıyor, sonra birdaha açılıyor kapanıyor arada kapanmıyor falan kafasına göre takılıyor. Kafayı yememe az kaldı bu sorunun çaresini bilen arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olsunlar...
Araştırdım göremedim ama daha önce benzer konu açıldıysa veya yanlış yere açtıysam özür dilerim...
Önerilerinizi bekliyorum...
Şimdiden teşekkürler...
 
-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Öncelikle şunu söyleyeyim. İşletim Sisteminiz eğer hatalı ise açılıp kapanabilir. Eğer System32 zarar gördü ise bu gibi problemler olabilir. Ayrıca bilgisayarın fişini her zaman çıkarıp takarsanız ani bir voltajda donanımlar zarar görebilir. Bu yüzden bilgisayarın fişi takılı kalmalıdır. Kasanızı açıp donanımları kontrol edin. Ram'i slotundan çıkarıp tekrar yerine takın. DDR2 slotu mevcut ise Ram'i diğer slota takın ve öyle deneyin. Eğer donanımlar tozlanma yapmış ise bir elektrik süpürgesi yardımı ile tozları alın. Ayrıca güç kaynağını kontrol edin. Anakart, Sata güç kablolarını, kondansatörü kontrol edin. Güç yetmezliği yüzünde de bilgisayar kapanıp açılabilir. Bunun için başka bir PSU almanız gerekir. Ayrıca İşlemci ısınıyor ise buda bilgisayarın, kapanıp açılmasında en büyük nedenlerden biridir. Onun için İşlemciye fazla baskı yapmayın. Fazla baskıda kalır ise bilgisayarı korumak için kapatıp açabilir. İşlemci soğuyana kadar da bilgisayar açılmaz. Ayrıca kasanızda kaç tane fan mevcut ve İşlemcinin soğutması var mı?

Ayrıca prizin, toprak priz olmasına dikkat edin. Eğer prizde sorun var ise buda sorun yaratabilir. Fakat sorun büyük ihtimalle İşletim Sistemi veya Ram'den kaynaklanıyor. Eğer söylediklerim olmaz ise format atacaksınız. Bu sayede temiz bir İşletim Sistemi olacaktır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt