bilgisayarım kendi kendine açılıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
bilgisayarım kendi kendine açılıyor
arkadaşlar benim bilgisayarım kendi kendine açılıyor acaba bunun sorunu nedir sabah kapatıp okula gidiyorum akşam geldigimde açılmış oluyor bilen varsa bi yardım edebilirmi

haltie

haltie

Üye
bu nasıl bişey ya merak ettim:hmmm

Mr.Crunch

Mr.Crunch

Üye
Yanlışlıkla Kapat yerine Yeniden Başlat diyorsunuz da aceleyle çıkarken farketmiyor musunuz?

BIOS'ta otomatik açılma mı ayarlanmış acaba belirli bir zaman için?

Elektrik gidiyor da geri geldiğinde sistem açılacak şekilde mi ayarlanmış?

Evde ağınız varsa WoL özelliği devrede ve başka çakal birini ağ üzerinden PC'yi mi açtırıyor ki?

Bu 4 sorudan birinin cevabı sizin problemi çözecek.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Ya da anneniz tozlu kasanızı silerken açma tuşuna dokunuyor, kardeşiniz sizinle kafa buluyor ya da kediniz yaramazlık yapıyor da olabilir.
Evdeki etkenleri de gözardı etmeyin derim...

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Ya da anneniz tozlu kasanızı silerken açma tuşuna dokunuyor, kardeşiniz sizinle kafa buluyor ya da kediniz yaramazlık yapıyor da olabilir.
Evdeki etkenleri de gözardı etmeyin derim...
annem işte kardeşim okulda babannem dedem açmayı bilmiyo zaten

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Yanlışlıkla Kapat yerine Yeniden Başlat diyorsunuz da aceleyle çıkarken farketmiyor musunuz?

BIOS'ta otomatik açılma mı ayarlanmış acaba belirli bir zaman için?

Elektrik gidiyor da geri geldiğinde sistem açılacak şekilde mi ayarlanmış?

Evde ağınız varsa WoL özelliği devrede ve başka çakal birini ağ üzerinden PC'yi mi açtırıyor ki?

Bu 4 sorudan birinin cevabı sizin problemi çözecek.
O halde bunlardan birisi olabilir :oke:

acati

acati

Üye
PC nin SETUP ına gir. Genelde bu tür arızalar setup ayarlarının elektrik gelip gitmesiyle değişmesiyle olur.
SETUP dan Modem WAkeon veya Wakeup, Wakeon LAN olan yerleri bul ve Disable yap, büyük ihtimalle düzelir.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
1.Denetim Masası/Kullanıcı Hesapları na girin...Oturum açma ve kapatma şeklini değiştir şeklinde bir özellik olması lazım...Oraya tıklayın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın...Eğer olmazsa ;

2.BİOS ayarlarına girin , ayarları default yapın...Bilginiz yoksa anlayan birine danışın...Eğer olmazsa ;

3.Mevcut kullanıcı hesaplarınızı kontrol edin , eğer farklı kullanıcı hesapları aktifse bunları silin...Eğer olmazsa ;

4.Virüs ihtimalini göz önünde bulundurun , bilgisayarınızda kapsamlı bir virüs taraması yapın...Ama sıradan antivirüslerle değil , mesela Kaspersky veya Bitdefender öneririm...Eğer olmazsa ;

5.Tecrübeniz varsa BİOS u güncelleyin , bilmiyorsanız bilen birinden yardım alın...Eğer olmazsa ;

6.Dial-Up modem kullanıyorsanız arama geldiğinde PC otomatik açılabilir...BİOS a gir Gelişmiş sekmesini aç , Güç Yönetiminden açık olan kısımları kapat...Wake On yazar...Eğer olmazsa ;

7.Power bozulmuş olabilir...Eğer oda değilse ;

Şeytanın işidir...Besmele çekip kapatın...:ehe

haltie

haltie

Üye
1.Denetim Masası/Kullanıcı Hesapları na girin...Oturum açma ve kapatma şeklini değiştir şeklinde bir özellik olması lazım...Oraya tıklayın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın...Eğer olmazsa ;

2.BİOS ayarlarına girin , ayarları default yapın...Bilginiz yoksa anlayan birine danışın...Eğer olmazsa ;

3.Mevcut kullanıcı hesaplarınızı kontrol edin , eğer farklı kullanıcı hesapları aktifse bunları silin...Eğer olmazsa ;

4.Virüs ihtimalini göz önünde bulundurun , bilgisayarınızda kapsamlı bir virüs taraması yapın...Ama sıradan antivirüslerle değil , mesela Kaspersky veya Bitdefender öneririm...Eğer olmazsa ;

5.Tecrübeniz varsa BİOS u güncelleyin , bilmiyorsanız bilen birinden yardım alın...Eğer olmazsa ;

6.Dial-Up modem kullanıyorsanız arama geldiğinde PC otomatik açılabilir...BİOS a gir Gelişmiş sekmesini aç , Güç Yönetiminden açık olan kısımları kapat...Wake On yazar...Eğer olmazsa ;

7.Power bozulmuş olabilir...Eğer oda değilse ;

Şeytanın işidir...Besmele çekip kapatın...:ehe
:d:
:d:

feytusa

feytusa

Üye
Komik Bişey Fişini ÇEK Virüs Tarattır Bilgisayarcıya Git :) :oke:

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Komik Bişey Fişini ÇEK Virüs Tarattır Bilgisayarcıya Git :) :oke:
gerek yok zaten pc de önceden yüklü virus koruma kalkanları var sonra bnde ykledim 1 2 tane 4 5 tane war format zaten atıyorum ben

quarelll

Üye
arkadaşım biosu default yaparsan düzelecektir

sadep12

sadep12

Üye
Trojan virüsüde olabilir uzaktan yönetim ile yapılabilir böyle şeyler.Combofix ile tarat olmaz ise kedi dir kedi xD

petrucci82

petrucci82

Üye
cin girmiştir

Revengeful

Emekli Yönetici
:hayalet: önce abdest al sonra git 2 rekat namazını kıl. Nas, felak oku bu is tamamdir :oke: :d: Büyük olasılıkla Ata abinin dedigi olaylardan birisidir xD

mr_sagop

Üye
Bios tur kesin, Bir dönem benim pcde de olmuştu:ehe

Üst Alt