Bilgisayarım İçin Önerileriniz ?

Sponsorlu Bağlantılar

tokujo

tokujo

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayarım İçin Önerileriniz ?
Arkadaşlar öncelikler orta derece oyuncu bilgisayarı topladım kendime eski tarihi eser kasamı yeniledim tek yeni olmayan parçası HDD hepsinin özelliklerini yazıyorum :

Anakart: (Asus p5kpl-am se)
İşlemci: İntel Core Quad Q8400 (775pin 4 çekirdekli 2.66Ghz 4M önbellek 1333Mhz FBS)
Ekran Kartı: Powercolor Amd Radeon HD 6790 (1GB 256Bit GDDR5 Directx 11)
Ram: 4GB (2x2) 800Mhz CL4 DDR2 Soğutuculu Dual kit Hi-Level
HDD: (6.5 senelik !) 250GB 7200Rpm Sata 3 8M ön bellek
Power: 650w

Arkadaşlar sistem böyle
Şimdi bir kaç soru sormak istiyorum:

1- Hafıza sorunu çekiyorum 250GB bana yetmiyor.
2- Eskiden 2gb kingston 677mhz ram vardı onlarla Team Fortress 2 oyununa girerken oyunun açılması neredeyse 3-4 dk sürüyordu ve oyunun 4dk sı falan sürekli donuyordu şimdi daha hızlı giriyor ve donma sorunu ortadan kalktı fakat oyun yüklenirken HDD köpürüyor 1dk da giriyor ama arkadaşımın pc nin ekran kartı kötü onun pc 7sn sürmüyordur girerken. Nedeni HDD nin oyuna girerken köpürmesi mi ? oyun yüklendikten sonra hiç sesbile çıkarmıyor sanıyorum ön bellek yetmiyor dimi ? Yeni HDD almayı planlıyorum fakat 2-3 ay sonra şuan param bitti :) HDD tavsiyeleriniz var mı ?
3- Son olarak pc crysis 3 oynar mı ?

canersonmez94

canersonmez94

Üye
Sana para biriktirene kadar tavsiye: Az dolu yada boş bir USB ni bilgisayara tak . Bilgisayarım/USB sağ tıkla ve özellikleri aç Oradan Ready Boost a gir ve bu aygıtı kullan seçeneğini işaretleyip. Tamam seçeneğini seç. sonra oyunu aç işine yarayacaktır. USB boyutu ne kadar çok olursa okadar iyi olur. Farklı usb girişlere birden fazla usb takarak birden fazla usb de aynı işlemi yapabilirsin sorun olmaz.

tokujo

tokujo

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim deneyeceğim

MaxipmaN

Üye
pc güzeldi ama taki anakart modelini görene kadar o ekran kartına ddr2 anakart çok yazık olmuş 80 lira falan fiyatı aynısından bende var anakart kesinlikle ddr3 olmalıydı daha yüksek performans için 130-140 liraya ddr3 asus anakartlar var,işin can alıcı noktası sen ramin birini 90-100e falan almışsındır herhalde ddr3ler 55tl

ddr2ramlar 200tl olsa ddr3ler 110a gelirdi 150ye ddr3 anakart alsan cebinde para bile kalır

bende core 2duo e7400 hd3650 4gb 667mhz(32bit görmüyor tabi) var böyle bir sisteme yapılabilecek bir anakart o

s.ileli

s.ileli

Üye
Islemcin guzel benim suan kullandığım islemci anakartin destekledigi en ust islemciye sahipsin i islemcileri desteklemez bilgin olsun ramin bus yolu hizi tabiki oyunun acilma suresini etkiler 64bit bir windows kullanmiyorsan 4gb ram gereksiz sadece 3gb tini kullanabilirsin crysis 3 directx 11 istiyor bildigim kadari ile ekran kartin destegi var gordugum kadari ile minimum sistem gereksinimleri destekliyor ise calistirir hdd kismina gelince 250gb 7200 rpm hdd sanirim hdd nin bellek hizi dusuk bu oyunu elbet etkiler nasil anlatayim mesela kameralarda sd kartlarin class 10 olmasini isterler sebebi hizli kayitedebilmesidir class 4 te taksaniz kaydeder fakat goruntu kesik kesik olur. Buda aynen oyle . Ayrica arkadasin tavsiyesi guzel ama her flash bellek ready boost özelliği barindirmaz. Ozelligi olan bir usb lazim yada regedit degerlerinde oynama yapnak gerekir ram hatirlayamadim yerini ama anahtarin birisini 6 yapıyorduk herneyse konu ile alakasiz...iyi bi hdd alirsin paran olunca

tokujo

tokujo

Üye
    Konu Sahibi
Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Anakartı yeni almadım fakat ilk anakartım bozulmuştu bunu alalı 1.5 sene falan oluyor o yüzden ddr3 almadım ama ddr2 ile gayet memnunum. Ama mesela ddr3 anakart alsam 775pinlik işlemci uymuyor işte orasıda var ek para demek olduğu için ddr2 ile devam edeceğim şimdilik yardımlarınız için tekrar teşekkür ediyorum :)

• Beğen
Tepkiler: MaxipmaN ve s.ileli

MaxipmaN

Üye
anladım :oke: ben destekleyen anakartlar var diye hatırlıyordum ondan

Üst Alt