bilgisayarım hata verdi ve düzeltemiyorum

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tayren

tayren

Üye
    Konu Sahibi
bilgisayarım hata verdi ve düzeltemiyorum
Admin benim bilgisayar birden hata verdi c diskinde bir sistem dosyasının hasar gördüğünü veya silindiğini söyledi ardından xp başlangıç ekranı yerine siyah bir ekranda o dosyanın onarılması gerektiği yazıyordu. Güvenli modda da başlamadı. Format atıyim dedim windows kur penceresinde c yi silip yeniden oluşturdum biçimlendirme kısmında devam edilemiyor dedi bilgisayar ne format alıyo nede açılıyo lütfen yardım edin.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
harddiskte hasar var kardeş.
Oncelıkle gecmış olsun.
Bu hasara badsector denıyor...
Cozumu var ancakkk...
Sen okuyup anlayacaksan yazayım...
Cunku mobıldeyım yazmak bayagı zamanımı alacak
Yoksa ne sen ugraş ne ben ugraşayım....
En kolay yoldan kestırme bır cozum..
Bu arada harddıskn toplam kaç gb ve c dıskını kac gb yaptın.

tayren

tayren

Üye
    Konu Sahibi
Harddisk 320 gb lik c ise 74.7 gb. Yazarsan sevinirim kardeşim.

fnldstntn

Üye
öncelikle geçmiş olsun...harddiskin kaç yıllık ??? ve laptop mu yoksa kasa mı.? bu bad sectorun oluşma nedenleri isınma darbe nem toz ve yıllar bir hard diskin ömrü ortalama 4 ila 5 yıldır...bad sector udeinternette araştırırsan bulursun fakat hatırladığım kadarı ile düzeltmek için pc nin açılması gerekiyor...ve birde harddiski bölmeden yüklemeyi dene yani c ye 320 gb yi vererek sonradan tekrar bölebilirsin hard diski...

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
bak sımdı hırenbot cd felan cok karmaşık ve rısklı yollar var ama ben sana cok basıt bır yol anlatıcam.. Benımde basıma aynısı geldı benımde harddıskm 320gb ve bu taktıkle sorunu hallettım.
Okuyucu kafa o bolgeden geçmedıgı ıcın daha fazla yayılmıyorda....
Neyse yazıcam dur.. Bunu yazana kadar yoruldum :D

----------Eklendi @ 15:38:27 ---------- Yazıldı @ 15:24:51 ----------

xp ıle format atmaya basladın 74.7 gb c yı bolum sılme yaptın tekrar oluşturdun.
Dıskı ntfs ıle bıcımlendırmeye basla normal yanı yavas olarak bıcımlendır...
Bı cubuk gelıyor. Yuzde 1 yuzde 5 neyse sayıyor ya...
Dıyelım geldı bır yerde takıldı devam edılemıyor felan dedı... Sen o yuzde degerını not al..
Dıyelım yuzde 16 da hata verdi...
Sımdı sen 74.7 gb nın yuzde 15 ını hesapla... Ne cıktı. 11.2 cıktı... Tmmdır. Sımdı resetlenır tabı bu arada makıne yıne xp formata basla..
Gel dısk ekranına C yı sıl yenıden bolum olustur..
11000 yaz bır bolum olustur....
Daha 2000 yazıp bır bolum daha oluştur.... Bu 2000lık badsector olan yer...
Daha sonra gerıye kalan yerın tamamını bır bolum yap ve yavas olarak bıcımlendır. Xp yı yukle.. Ne oldu C dıskın 60 gb oldu...
Gorunmeyen 11000 lık saglam ve 2000lık badsector bolumun var....
Bunuda xp acıldıktan sonra dısk yonetımıne gıreceksın orda 11000lık kısmı bıcımlendıreceksın dıske harf vereceksın ve normal 11gb lık bır bolum olarak kullanacaksın.. Ben download dıskı olarak kullanıyordum.... 2000 lık bolumu elleme gorumez ve bıcımsız olarak kalsın orda...

Hadı kolay gelsın.. :)

tayren

tayren

Üye
    Konu Sahibi
Bende hiren boot ile uğraşıyorum .d sağol kardeşim ellerine sağlık

PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye
bak sımdı hırenbot cd felan cok karmaşık ve rısklı yollar var ama ben sana cok basıt bır yol anlatıcam.. Benımde basıma aynısı geldı benımde harddıskm 320gb ve bu taktıkle sorunu hallettım.
Okuyucu kafa o bolgeden geçmedıgı ıcın daha fazla yayılmıyorda....
Neyse yazıcam dur.. Bunu yazana kadar yoruldum :D

----------Eklendi @ 15:38:27 ---------- Yazıldı @ 15:24:51 ----------

xp ıle format atmaya basladın 74.7 gb c yı bolum sılme yaptın tekrar oluşturdun.
Dıskı ntfs ıle bıcımlendırmeye basla normal yanı yavas olarak bıcımlendır...
Bı cubuk gelıyor. Yuzde 1 yuzde 5 neyse sayıyor ya...
Dıyelım geldı bır yerde takıldı devam edılemıyor felan dedı... Sen o yuzde degerını not al..
Dıyelım yuzde 16 da hata verdi...
Sımdı sen 74.7 gb nın yuzde 15 ını hesapla... Ne cıktı. 11.2 cıktı... Tmmdır. Sımdı resetlenır tabı bu arada makıne yıne xp formata basla..
Gel dısk ekranına C yı sıl yenıden bolum olustur..
11000 yaz bır bolum olustur....
Daha 2000 yazıp bır bolum daha oluştur.... Bu 2000lık badsector olan yer...
Daha sonra gerıye kalan yerın tamamını bır bolum yap ve yavas olarak bıcımlendır. Xp yı yukle.. Ne oldu C dıskın 60 gb oldu...
Gorunmeyen 11000 lık saglam ve 2000lık badsector bolumun var....
Bunuda xp acıldıktan sonra dısk yonetımıne gıreceksın orda 11000lık kısmı bıcımlendıreceksın dıske harf vereceksın ve normal 11gb lık bır bolum olarak kullanacaksın.. Ben download dıskı olarak kullanıyordum.... 2000 lık bolumu elleme gorumez ve bıcımsız olarak kalsın orda...

Hadı kolay gelsın.. :)

maşallah :ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt