Bilgisayarım F1'e basmadan açılmıyor neden olabilir???

Sponsorlu Bağlantılar

dogukandurak

dogukandurak

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayarım F1'e basmadan açılmıyor neden olabilir???
Benim küçük(1.5)bir kardeşim var.Geçenler de bilgisayarı açmış,klavyeye rastgele tıklamış ve BOOT bölümüne girmiş eşek hiç durur mu yine tıklamış durmuş ve ben yanına gittim,kardeşimin bilgisayarı açtığını görünce bilgisayarın fişini çektim.
İşte kardeşim ne yaptıysa artık bilgisayar F1'e basmadan açılmıyor.
Sizce neden olabilir???

manyax2007

manyax2007

Üye
Arkadaşım bu tür sorunlar genelde ilk olarak seçilen boot'un okunamaması yada olmayışından kaynaklanır. Önce Bios'unu sıfırlamayı deneyebilirsin, ya bios pilini çıkar biraz bekle yada biosa girip load optimize default bunları yap. Eğer yine aynı sorunu veriyorsa Amibios'larda hatırladığım kadarıyla Advanced Chipset Features yada Standart CMOS Features ikisinide dene oraya gir ve menülerde Boot yazan seçeneği bul. Oradan First Device olarak hard diskini seç diğer seçenekler sana kalmış.

----------Eklendi @ 12:16:06 ---------- Yazıldı @ 12:14:42 ----------

Yukarıda ki çözüm olmazsa birde bunu dene :
Bios ayarlarına gir. (Bilgisayarı açarken DEL tuşuna sürekli bas.) "Standart CMOS features" bölümüne gir. En altta bulunan "Halt on" kısmının yanındaki "all but not keyboard" kısmına tıklayıp, gelen menüde "No error" seçeneğini seç. Kaydedip, çıktığında sorun ortadan kalkacaktır.

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Bilgisayarını başlat ve önce bios ayarlarına gir oradan "load default settings" e tıkla ve kaydet çık. Yeniden başladıktan sonra birşey kalmaz. (Tabi ki bios pili bitmemişse yada vb.)

dogukandurak

dogukandurak

Üye
    Konu Sahibi
Bitmemiştir bence,bilgisayarcıya verdim bir hafta önce bişey olsaydı oda F1'e basarak girdi farkederdi yoksa...

• Beğen
Tepkiler: Celal Tayyib Dogan
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ne odugunu bılıyorumda unuttum valla.... :hmmm
bıosta menuleri karıştır. F1 yazan bır yer bulursan dısable yap

sublieutenant

sublieutenant

Üye
Arkadaşım bu tür sorunlar genelde ilk olarak seçilen boot'un okunamaması yada olmayışından kaynaklanır. Önce Bios'unu sıfırlamayı deneyebilirsin, ya bios pilini çıkar biraz bekle yada biosa girip load optimize default bunları yap. Eğer yine aynı sorunu veriyorsa Amibios'larda hatırladığım kadarıyla Advanced Chipset Features yada Standart CMOS Features ikisinide dene oraya gir ve menülerde Boot yazan seçeneği bul. Oradan First Device olarak hard diskini seç diğer seçenekler sana kalmış.

----------Eklendi @ 12:16:06 ---------- Yazıldı @ 12:14:42 ----------

Yukarıda ki çözüm olmazsa birde bunu dene :
Bios ayarlarına gir. (Bilgisayarı açarken DEL tuşuna sürekli bas.) "Standart CMOS features" bölümüne gir. En altta bulunan "Halt on" kısmının yanındaki "all but not keyboard" kısmına tıklayıp, gelen menüde "No error" seçeneğini seç. Kaydedip, çıktığında sorun ortadan kalkacaktır.
:oke:

Üst Alt