Bilgisayarım çalışıyor fakat monitöre sistem gelmiyor :s YarDIM :S

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

emre1661

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayarım çalışıyor fakat monitöre sistem gelmiyor :s YarDIM :S
Dün bilgisayarımda msndeyken kasadan çat diye ses geldi sora kasayı kapadım açarken beyaz ekranda casper yazıp öle donuyordu sora tekrar kapadım sistem açıldı bu arada bu olay 2, 3 defa tekrarlandı tabi 3cüsnde gece ıcan fotbal sitesne grmştm oyuna daha grmeden kasadan Çat diye ses geldi daha pc dondu tkrar kapatp açaym dedm fakat busefrde ekrana gôrntu gelmıor napmalym ne önerirsnz bna :s bu arada işlemci fanım herşey çalşyor işlemcı fansz bile buz gbi :s Nolur yardmcı olun şmdıden tşkr edyorum hepnze.

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Çat sesi hayra alamet değil. Elektrik ile ilgili bir probleme benziyor. Kasa içindeki bileşenleri sırasıyla ekran kartından başlayarak sökmeni ve söktüğün bileşeni takmadan bilgisayarı çalıştırarak gözlemlemeni ve sonucunu burada paylaşmanı istiyorum. Yani sisiteminde hep bir parça eksikken çalıştırmış olacaksın. Tahmin yürütmek gerekirse birçok şey söylenebilir fakat anlamsız olacaktır ve yanlış tahmin olma ihtimali yüksek.
Burada paylaşacağın gözlemlere göre yorum yapabilecek işinin ehli arkadaşlarımızla seni yönlendirmeye çalışırız. Şimdiden geçmiş olsun umarım bu sıkıntıyı az bir zararla atlatacaksın.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
çat çat :hmmm
yuzde 50 ekran kartı yanmışa benzıyor...
Yuzde 20 anakartta problem var...
Yuzde 30 ıhtımal ıse power da sorun var.. Boyle devam ederse hepten yakar sıstemı.

Baska bır bılgısayarın ekran kartını takıp deneyerek başla....
Goruntu gelırse başka bır power suppyle de takıp kullan bıraz
Ve kasanın yan kapagını cıkartıp acık bır sekılde monıtorun yanına koy...
Cat sesı bır daha gelırse kıvılcımı gorursun yada nerden geldıgını tam olarak anlayabılırsın.

Ekran kartını degıstıgınde goruntu geldıyse ekran kartı yanmış demektır..
Ancak durduk yer cat cat dıye yanmaz.. buna sebep ya powerdır yada anakart...
Ekran kartıyla beraber powerıda degıstır yukarda dedıgım gıbı...

covar

covar

Üye
dostum eğer monitöre gelmiyosa görüntü iki nedeni var 1 ekran kartını cıkar onboarda bağla öle dene bak geliyomu bide ramler kontrol et yerini düzgün oturmuşmu bunlardan 1 tanesidir muhakkak bir dene sen pm at bana

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
... :kop2:

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
mesajın hakarete gırıyor sıkayet etsem uyarı alırdın..... :off:
bak sımdı.... Senın tezini Nasıl çürutuyorum...

Adamın kasa durduk yere cat dıye ses vermış kasayı ellememış acmamış etmemış.. Ramlerın yerınden cıkma gıbı bır ıhtımalı % 0

gel gelelım ekran kartına yukarda bende soyledım ekran kartı yanmış olabılır yuzde 50 ıhtımal. Veya anakartta sorun oldugunu belırttım... Egerkı anakartta onboard ekran kartı varsa taktıgında sorunsuz goruntu geldıyse harıcı ekran kartı yanmış demektır..onboarddada goruntu yoksa anakart ölmüş Ancak ekran kartı canı sıkıldı dıye yanmadı elbette ya cok ısındıgı ıcın yada powerda arıza var guc duzensızlıgınden dolayı yanmıştır....

Oldu mu ?
Haaaa bınbası olmusum boş boş mesaj yazarak sor bakayım benı pc-donanım ve teknık bolumune sor bakayım her gece maxide takılan uyelere... Boş boş mu olmuşum yoksa sonuna kadar hak ederekmı olmusum .....

PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye
dostum seninle iddaaya girelim o sölediklerimden biridir binbaşı olmuşsun ama boş boş msj yazarak adam ol gülme eğer dediğim cıkarsa şahan böle yapsın sana :sahan:

Lütfen forumdakilere biraz saygılı davranalım kendisini tanıyorum boş boş mesaj atarak binbaşı olmadı ki binbaşı olsa ne olmuş olmasa ne olcak..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt