Bilgisayarı daha verimli kullanmak için tablet bilgisayar ? Ve psikolojik sorun ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mertcb

mertcb

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayarı daha verimli kullanmak için tablet bilgisayar ? Ve psikolojik sorun ?
Arkadaşlar size 2 soru yönlendirmek istiyorum daha liseyi okuyorum ve yeniyim. Lise evime uzak ve ailemin işleri de uzak mecbur servisle idare ediyorum. Tabi ailem ilk başta hepimizin yakın olması nedeniyle taşınmayı düşündü benim okulumun yanına benim okuldan ailemin işi yaklaşık 10 dakika sürüyor minibüsle ancak şuanda olduğum yerde benim okulum 1.30 saat ailemin işi de yaklaşık 1.30(hele ki trafik varsa 2.30-3 saate kadar çıkabiliyor nadir oluyor tabi)
İlk başta taşınmayı istiyordum çünkü iyi bir sebebimiz var ama lisedeki notların düşüsüyle kendime güvenemiyorum çünkü ailenin senin için bir şeyler yapıp senin onların yüzünü kara çıkartman kötü bir şey siz ne yapmamı önerirsiniz ailem taşınmak istiyor hem kendileri için hem benim için. Bu konuyu da onlarla konuştum anlattım tek tek ama pek anlamlı bir şey elde edemedim ?
Ayrıca diğer sorum bilgisayar başında fazla kalıyorum akşam 5-6 gibi evde oluyorum (malum 3de çıkıyorum ama farketmiyor uzak olduğu için) akşam 9a kadar nerdeyse bilgisayar açık oluyor office programları, forumlar, sosyal ağlar falan takılıyorum film dizi izleme de dahil yani bilgisayarı daha az kullanmamk için tablet pc alabilir miyim ? Flash kasma sorunu olmayan bir tablet istiyorum ilk başta telefon düşünüyordum ama liseyi bu 5800 ile bitiririm gibime geliyor gerek yok çünkü telefona beni bilgisayardan uzaklaştırcak bir şey daha mantıklı geldi office programlarını kullanabileceğim, istediğim yerden video izleyebileceğim, facebook,twitter takılabilceğim vs... Aklımda galaxy tab 8.9 var biraz pahalı geldi ama alırsam yurtdışından alcam ?
KONULAR BİRAZ KARIŞIK OLDU AMA NEYSE YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM ARKADAŞLAR DERDİMİ ANLATCAK BİRİLERİNİ ARIYORDUM NEYSEKİ SEVDİĞİM BİR FORUM VAR :sarıl:

greenmile

greenmile

Üye
ben bunların hepsine birazdan cevap vereceğim kardeşim az işim var

viktoreznov

viktoreznov

Üye
ben taşınma derim. Çünkü oraya gideceksin herhangi bir nedenle notun düşük gelse psikolojik bunalıma gireceksin. Ailemin yüzünü kara çıkarıyorum diye üzüleceksin ki mutlaka notların bazen düşük gelecek. Asla tüm notların 5 olamaz lisede. Bir de taşınma derdi filan var o ayrı bi sorun. Taşınma derdi ile de en az 1 hafta geçireceksin. Bi de ev kendinizinse kira derdi var tabii. Yani bence taşınmak sana hiç bir yarar sağlamaz.
Bilgisayar olayına gelince. Saat 9'a kadar bilgisayar başındayım diyorsun. Tablet Pc alsan sanki farklı bir şey mi olacak. Yine saatlerce tablet başında boşa vakit geçireceksin. Lisede bilgisayarı bir kenara koymazsan yol alamazsın. Yol alsan bile tökezleyerek gidersin. Sana tavsiyem ne mesafeyi ne de bilgisayarı kafana takma çalışmana bak. Ben de seninle aynı durumdayım. Okula 1.5 saatte falan varıyorum. Günde 2 otobüsle gidip geliyorum(gidiş geliş 4 otobüs). Içinde çalışma isteği olmadıkça eve kaç saatte vardığın önemli değil. Bende de bilgisayar var ama hafta içinde isim olmazsa bilgisayarı açmıyorum bile... Son karar yine senin tabii...

greenmile

greenmile

Üye
uyum sorunu yaşayan biriysen taşınma,ama çabuk alışırım diyorsan taşınabilirsiniz.

Tablet konusuna gelirsek sen ne kadar birşey arıyorsun?

Mert

Mert

Üye
Bence tablet için bu bahaneleri üretiyorsun:D
İyi not istiyorsan hafta içi bilgisayarın fişini çek.

• Beğen
Tepkiler: vapur dumanı
Joker.

Joker.

Üye
Sen pc fazla duruyorum diyosun tablett sosyal ağları ve video kasmicak diyosun işte sen tablet alsan bile onun başındada uzun süre geçirirsşnin seni bağlayan face tivit video zate n onları bırakmaya bak

• Beğen
Tepkiler: vapur dumanı
vapur dumanı

vapur dumanı

Üye
1.30 saat ne demek yaa.bi de dönüşü var bunun.ortama çabuk ayak uydururum diyosan hiç durma ...taşın!!
gittiğin yerede internet bağlatmazsın olur biter..tüm mesele hallolur..

Astrosman

Astrosman

Üye
Bilgisayarı hafta içi kullanma derslerine çalış zayıf olan derslerin üzerinde çok dur. Tablet pc benim tercihim mobee net 7's parasida uygun ama flashi nasıl onu bilmiyorum

mertcb

mertcb

Üye
    Konu Sahibi
Zaten bilgisayarın fişini çektim sayılır arada sırada internete bakmak için habire bilgisayarı aç kapa yapmam gerekiyor onun yerine açık bırakıyorum ekranını kapatıyorum lazım olunca bakıyorum yani arkadaşlar saat 5 den 9a bilgisayar başında olsan beynin patlar heralde :D O anlamda değil yani açık kalıyor anlamında bahsetmiştim :D Öyle olsam liseye nasıl geçebilirim ki :ehe
Derslerim o kadar da düşmedi 3-4(3 de 68den :off:) falan yani en düşük not ama tabi alışmış ailem 5 olmasına. Sanırım en iyisi bilgisayar konusunda böyle devam etmek. Taşınma konusu da ayrı bir olay tabi :S

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
1-)taşınma 2-) tablet almana gerek yok android tlf da işini görür

erdew

erdew

Üye
bence tasınmalısın cünkü; her gün sen ve ailen 1.5 gidiş 1.5 saat dönüş 3saatinizi yolda harcıyosunuz her gün hergün cok büyük zaman kaybı aynı zamanda yorucu
Derslerine gelince cok cok düşük degil daha fazla düşücegini sanmıyorum sadece düzenli bir calısma programı hazırlarsan en basitinden eve 1.5 saat o trafik işgencesini cekmeden 10 dak evde olacaksın o kazandıgın 1.5 saati sadece ogün okulda işlediklerini tekrarlasan bile bence senin için daha ıyi olacaktır.
Taplet bilgisayar olayına bence hic girme en azından yaz tatiline kadar beklet ve bılgisayarıda sadece hafta sonu kullan bence basarabilirsin

mertcb

mertcb

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler arkadaşlar telefon ve tablet işinden vazgeçtim. Şimdilik bu telefonla devam :) Taşınma konusuda taşıncam gibi duruyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt